Зеленський - про участь української збірної в Олімпіаді під час війни: Це вже перемога

Зеленський - про участь української збірної в Олімпіаді під час війни: Це вже перемога

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає перемогою вже саму участь українських спортсменів в Олімпіаді в Парижі.

Він зазначив, що олімпійці допомагають підтримати бойовий український дух.

Про це глава держави розповів в інтерв'ю французькому спортивному виданню L'Équipe.

«Це перш за все велике свято (Олімпіада - ред.), для всіх спортсменів і для Франції. Для нашої країни - це не свято. Для нашої команди участь в Олімпійських іграх у воєнний час - це перемога», - відзначив Зеленський.

На думку Президента, попри надскладні умови для тренувань та психологічний тиск, наші спортсмени змогли пройти всі випробування гідно та відібратись на Ігри, тож це також є перемогою.

«Я пишаюся тим, що у нас є українська команда. Вони тренувалися в складних умовах, хто в Україні, хто за кордоном. Це війна. Тут не може бути ніякої нормальності», - каже Зеленський.

Глава держави також відзначив успіх фехтувальниці Ольги Харлан, яка вже виграла бронзову медаль, додавши, що вірить в наших спортсменів. Їм важливо продовжувати боротись, бо в такий спосіб вони також захищають країну.

Читайте також: Олімпійські ігри в українському контексті

«Наші солдати підтримують їх, а вони підтримують наших солдатів. Є багато способів захистити Україну. Всі військові і всі українці дуже пишаються нашими спортсменами. Ми хочемо більше медалей, більше можливостей підняти український бойовий дух, більше моментів, якими можна пишатися. Саме тому вони повинні виграти свою битву», - додав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі відкрили Український дім «Volia Space», який під час проведення Олімпійських ігор слугуватиме національним центром і місцем зустрічі українських спортсменів, тренерів, представників влади, українських та іноземних медіа.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-