Українські спортсмени зустрілися з мером Парижа Анн Ідальго

Українські спортсмени зустрілися з мером Парижа Анн Ідальго

Олімпіада-2024
Укрінформ
У Парижі відбулася зустріч українських спортсменів з мером міста Анн Ідальго.

Як повідомляє пресслужба НОК, на заході у мерії були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко, т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, дворазова плімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва, шеф місії Людмила Панченко та представники засобів масової інформації з різних країн. Онлайн підключався керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

Анн Ідальго висловила щиру підтримку українським атлетам. Вона згадала про свій візит до України, де побачила умови, в яких вимушені тренуватися атлети через військову агресію країни-терориста. Ідальго підкреслила, як важко було українській команді потрапити до Парижа і змагатися далеко від рідної землі і неодноразово зазначила, що представникам росії та білорусі не місце на цих Олімпійських іграх.

«Той імідж, який робить ваша країна, і те, що ви робите, - це натхнення для нас. Цінності, які ви несете, демонструють, що таке справжній ідеал Європи. Ця війна, яку веде Росія, стосується всієї Європи. І саме вона показала нам, наскільки вразлива вся будова Євросоюзу, що таке цінність демократії.

Європа – це спільний проєкт, і Україна має повне право бути в цьому проєкті. Ми будемо продовжувати нашу роботу і шукати різні рішення, щоб війна закінчилася перемогою України!

Перемога є необхідною не лише для України, а й для всієї Європи.

Памʼятайте, Париж з вами! Ми вже готуємо візит до України, в якому візьмуть участь мери різних країн Європи. Ви не одні в цій боротьбі, у вас є друзі, які захоплюються вами! І саме на вашу честь ми сьогодні проводимо цю почесну церемонію в центрі Парижа», - зазначила Анн Ідальго.

На знак дружби та підтримки мер Парижа вручила українській команді золоту медаль «Вермей» (Grand Vermei) міста Париж. Це найвища нагорода міста, яку вручають тим, хто зробив щось неймовірне для Парижа («acte remarquable»).

Читайте також: Харлан - найкраща спортсменка липня - НОК України

З рук Анн Ідальго медаль отримали олімпійська чемпіонка з веслування Анастасія Коженкова та багаторазовий призер чемпіонатів світу зі стрибків у воду Олексій Середа.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-