Німеччина хоче прийняти Олімпіаду у 2040 році - на 50-ту річницю свого возз'єднання

Німеччина хоче прийняти Олімпіаду у 2040 році - на 50-ту річницю свого возз'єднання

Укрінформ
Глава Міністерства внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер підписала 2 серпня в Парижі, який зараз приймає літні Олімпійські ігри, попередню угоду про подання країною заявки на проведення Олімпіади в 2040 році.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

«Уряд одностайно підтримує нову заявку Німеччини на проведення Олімпіади та Паралімпіади. Ми хочемо використовувати великі можливості, які Олімпійські ігри пропонують для нашої згуртованості, нашої економіки та спорту», - сказала вона.

Фезер зазначила, що в 2040 році відзначатиметься 50-річчя возз'єднання Німеччини, тому подання заявки на цей рік стане «сильним символом» і «знаком демократії».

Уряд ФРН заявив, що планує виділити 6,95 мільйона євро на підготовку заявки.

Зацікавленість в участі у конкурсі на проведення Олімпіади висловили Берлін, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен і Рейнсько-Рурський регіон. Німецькі високопоставлені спортивні чиновники зазначали, що, найімовірніше, заявку подадуть від двох міст або регіонів.

Читайте також: Медальний залік після сьомого дня змагань

Після Олімпіади-2024 в Парижі наступним господарем літніх Ігор у 2028 році стане американський Лос-Анджелес, а в 2032 році Олімпіада відбудеться в австралійському Брісбені.

Як повідомляв Укрінформ, Олімпійські ігри 2024 року проходять у Парижі з 26 липня до 11 серпня.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-