Ярослава Магучіх: Хотілося стрибнути іще вище

Ярослава Магучіх: Хотілося стрибнути іще вище

Олімпіада-2024
Укрінформ
Українська стрибунка Ярослава Магучіх продовжує творити історію. Чинна чемпіонка світу цьогоріч з першої спроби підкорила висоту 2.10 м, тим самим оновивши світовий рекорд, що тримався 37 років. Тепер до своїх здобутків українка додала «золото» Олімпійських ігор.

Після завершення змагального дня, в інтерв'ю пресслужбі НОК України, Ярослава зазначила, що виборювати нагороди зараз надзвичайно важливо: у цей складний для країни час кожен має нагадувати світові про Україну, про нашу боротьбу за незалежність, передає Укрінформ.

На запитання про подальшу мотивацію після світового рекоду та золотої медалі легкоатлетка відповіла, що немає меж для вдосконалення, і додала: «Далі потрібно працювати і встановлювати нові рекорди. Багато хто казав, що неможливо побити світовий рекорд 2,09 м, але я це зробила. Рекорди встановлюють для того, щоб їх бити. Тому буду намагатися стрибати все вище і вище. Я приїхала на цю Олімпіаду світовою лідеркою, фавориткою, тож хвилювання було мінімальне, просто хотілося насолоджуватися змаганнями, - каже Ярослава. - Моя тренерка завжди вчила мене стрибати все з першої спроби, і сьогодні ця тактика принесла результат, адже це відіграло дуже важливу роль на шляху до золота».

«Я вже стала олімпійською чемпіонкою і хотілося стрибнути іще вище», - прокоментувала українка перенесення останньої спроби на 2.04 м.

Читайте також: Ярослава Магучіх взяла «золото» в стрибках у висоту, «бронза» в Ірини Геращенко

Поцікавилися у Ярослави і її традицією - відпочивати у спальнику перед наступним стрибком. Про що думає спортсменка у ці моменти?

«Я завжди відпочиваю і відключаюся між спробами, - сказала стрибунка. - Можу подивитися на небо, можу подивитися паралельні змагання, якраз біля нас відбувалося метання молота. В цей час я намагаюся взагалі не думати, а просто налаштовує себе на стрибки, щоб зробити все правильно».

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-