Олександр Хажняк: Була лише одна мета - «золото» Олімпіади

Олександр Хажняк: Була лише одна мета - «золото» Олімпіади

Олімпіада-2024
Укрінформ
Український боксер Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном Ігор-2024 у Парижі, здолавши у фіналі казахстанця Нурбека Оралбая роздільним рішенням суддів у ваговій категорії до 80 кг.

Як повідомляє Суспільне Спорт, для Олександра це був другий фінал Олімпіади у кар'єрі. У Токіо-2020 українець був близьким до золотої медалі, але, ведучи за очками перед третім раундом, Олександр все ж програв фінальний матч сумнівним нокаутом. Після здобуття «золота» Парижа Хижняк подякував усім причетним за допомогу у досягненні мети, яку поставив перед собою після «срібла» у столиці Японії, передає Укрінформ.

«Безмежна радість Богу за цю нагороду. Медаль, заради якої я жив до цих Олімпійських ігор. Безмежна вдячність нашим військовим за те, що ціною власного життя захищають мир та спокій у моїй країні. Хотів би подякувати своєму батькові, що допоміг дійти до цієї золотої медалі. Це наша нагорода разом. Вдячний своїй дружині, що вірила в мене і ані на секунду не сумнівалася, що в нас все вийде. Дякую своїй родині, своєму місту, українцям та всьому світу, що мене підтримував.

Ця нагорода, напевно, відкриє нові двері у моєму житті. Не можу сказати, чи це професіональний бокс, чи продовжу шлях в аматорах. Потрібен час. Я повернуся додому, проведу час зі своєю родиною, а вже потім ухвалю рішення, як би хотів далі продовжувати своє життя. У мене багато разів запитували: професіонали, любителі?.. До сьогоднішньої секунди відповідав однаково: для мене було головною ціллю Олімпійські ігри та «золото» у Парижі. Взагалі не розглядав, будуть це професіонали чи любителі. Увесь цей час була лише одна мета - Олімпіада у Парижі», - сказав український боксер.

Читайте також: Боксер Хижняк приніс Україні третє «золото»

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі-2024 збірна України вже здобула 8 нагород - 3 «золота», 2 «срібла» та 3 «бронзи».

Фото: НОК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-