Volia Space: Як Україна на Олімпійських іграх розповідала про війну

Volia Space: Як Україна на Олімпійських іграх розповідала про війну

Укрінформ
Олімпійські ігри 2024 року у Парижі залишили безліч яскравих моментів у памʼяті атлетів та вболівальників. Українці здобули 12 медалей, серед яких три - золоті.

Як повідомляє пресслужба Мінмолодьспорту, для офіційної делегації України Олімпійські ігри мали ширший контекст - показати світу українську волю до перемоги, як українці борються та що долають через російську війну. Так і народилась ідея створити Volia Space - Український дім на Олімпійських іграх, передає Укрінформ.

Організований Міністерством молоді та спорту України спільно з Офісом Президента України та Національним олімпійським комітетом України Volia Space став найбільшим проєктом спортивної дипломатії за всю історію участі нашої держави в Олімпійських іграх.

«Для України Олімпіада - це насамперед великий екран для світу. Ми нагадуємо світу, що Україна існує, бореться і здатна перемагати. Сам факт того, що Україна представлена на Олімпіаді під час повномасштабної війни, є великою демонстрацією сили волі», - зазначила заступниця керівника Офісу Президента України Олена Ковальська на відкритті Українського дому Volia Space у Парижі.

Розташований у паризькому парку Ля Віллетт, разом із національними домами інших держав, Volia Space працював протягом 15-ти днів і прийняв понад 15 тисяч гостей. Серед них були урядовці, дипломати, президенти міжнародних спортивних федерацій, впливові діячі культури та понад 600 акредитованих журналістів з усього світу.

«Volia Space відвідали міністерка спорту Франції Амелі Удеа-Кастера та міністр-делегат з питань Європи уряду Франції Жан-Ноель Барро, міністри та посли з інших країн світу. Відкриття відвідали президент Всесвітньої легкої атлетики Себастьян Коу та президент Міжнародної федерації хокею Люк Тардіф. Було багато впливових та знаменитих гостей, чий прихід у Volia Space - це чітка заява про підтримку України», – повідомив очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний.

«Співпраця з французькою стороною була надзвичайно важливою та ефективною для успіху цього проекту», - повідомила заступниця міністра з питань європейської інтеграції Вікторія Рясна.

Volia Space був головним місцем зустрічі з іноземними делегаціями та міжнародним медійним хабом. Щодня тут проводили зустрічі з атлетами, культурними та спортивними діячами. На додаток до культурної програми, Volia Space став важливим медійним центром. Понад 1,100 публікацій і сюжетів у міжнародних та українських медіа вийшли завдяки роботі команди комунікаційників. Серед ключових видань були такі глобальні гіганти як CNN, Reuters, France Presse, а також менш відомі в Україні, але впливові медіа у країнах Глобального Півдня.

Важливою складовою Volia Space була культурна програма. Щодня гостям показували документальні фільми про Україну, серед яких оскароносна стрічка «20 днів у Маріуполі», «Люди зі Сталі / People of Steel», «Культура vs війна» та презентації відомих українських режисерів Алана Бадоєва, Антона Птушкіна та Сергія Фоменка. Виступи Джамали та гурту «Мандри» додали культурного змісту та ще більше занурили гостей в український контекст.

Гостям також показали мультимедійний проєкт «The Will to Win - Воля до Перемоги!», який складається з фотовиставки та серії короткометражних документальних фільмів. Він має на меті розповісти про неймовірну силу волі та стійкість українських спортсменів, які попри драматичні виклики війни, особисті втрати та страждання долають численні перешкоди та демонструють усьому світу волю до перемоги. Проєкт реалізувала Асоціація «Дивись українське!» за ініціативи Офісу Президента України, Мінмолодьспорту, НОК, за підтримки Фонду «МХП-Громаді».

Читайте також: Гутцайт про роботу Українського дому Volia Space: Ми відчули, що світ нас підтримує

Volia Space довів, що навіть у надзвичайно складних умовах війни Україна здатна реалізовувати масштабні дипломатичні ініціативи, об’єднуючи навколо себе міжнародних партнерів та привертаючи увагу всього світу.

Фото: facebook.com/minmolodsport.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-