Юлія Джима виступить у біатлонній шоу-гонці в Німеччині

Юлія Джима виступить у біатлонній шоу-гонці в Німеччині

Укрінформ
Українська біатлоністка Юлія Джима візьме участь у шоу-гонці City Biathlon-2024 у німецькому місті Дрезден.

Як повідомляє Суспільне Спорт, гонка відбудеться 15 вересня, передає Укрінформ.

На відміну від минулого року, цьогорічні перегони пройдуть у Дрездені замість Вісбадена. Старт, фініш та стрільбище - на стадіоні «Гайнц-Штайер», а траса, загальною довжиною близько 2,3 кілометра, проходитиме через центр Дрездена та уздовж річки Ельби.

Загалом у змаганні візьмуть участь десять чоловіків та стільки ж жінок. Спортсмени змагатимуться на роликових лижах спершу у кваліфікаційних гонках, а потім й у фіналах.

Як кваліфікаційні, так і фінальні заїзди відбуватимуться у форматі масстарту. Так, біатлоністи бігтимуть п'ять кіл у кожній з гонок та матимуть по чотири вогневих рубежі: два лежачи та стільки ж стоячи.

Уздовж маршруту будуть встановлені глядацькі зони для вболівальників, а на стадіоні - трибуна загальною місткістю 3500 місць.

Склад учасників чоловічої гонки City Biathlon-2024: Йоганнес Тінгнес Бьо (Норвегія), Тар'єй Бьо (Ноорвегія), Юстус Стрелоу (Німеччина), Філіпп Наврат (Німеччина), Флоран Клод (Франція), Яков Фак (Словенія), Лукас Гофер (Італія), Роман Рес (Німеччина), Сімон Едер (Австрія), Теро Сеппяля (Фінляндія).

Склад жіночої гонки: Ліза Вітоцці (Італія), Інгрід-Ланнмарк Тандреволл (Норвегія), Каролін Оффіґстад Кноттен (Норвегія), Яніна Геттіх-Вальц (Німеччина), Франциска Пройс (Німеччина), Маркета Давидова (Чехія), Юлія Джима (УКРАЇНА), Анна Гандлер (Австрія), Туулі Томінгас (Естонія), Пауліна Фіалкова (Словаччина).

Минулорічні змагання у Вісбадені виграли італійка Ліза Вітоцці та норвежець Стурла Гольм Легрейд, який не змагатиметься нинішнього року.

Читайте також: Українець Віталій Мандзин виграв «золото» ЧС з літнього біатлону у персьюті

Між гонками City Biathlon-2024 на трасі у Дрездені також відбудуться молодіжні змагання та парабіатлонні старти. Зокрема, у гонці для спортсменів з порушеннями зору візьмуть участь українки Наталія Ткаченко, яка побіжить з гідом Дариною Ковальовою, та Ілона Варковець, якій асистуватиме Анастасія Шабалдіна.

Фото: Getty Images.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-