У Франції нарахували десятки інформаційних атак на Олімпіаду-2024

У Франції нарахували десятки інформаційних атак на Олімпіаду-2024

Укрінформ
Влада Франції зафіксувала 43 інформаційні атаки та випадки маніпулювання цифровими даними, спрямовані проти Олімпійських і Паралімпійських ігор у Парижі.

Про це йдеться у спільній заяві МЗС Франції та державного агентства VIGINUM, відповідального за захист від іноземних цифрових втручань, передає Укрінформ.

«Ці операції мали на меті зірвати міжнародне висвітлення Олімпійських ігор. Вони були націлені на країну, яка їх приймає, та на організаційний комітет. Метою було очорнити організацію, створити викривлене уявлення про Париж та спробувати зіпсувати всенародне свято загалом», - мовиться в комюніке.

Франція рішуче засудила ці ворожі інформаційні атаки. Водночас наголошується, що вони не змогли порушити хід Олімпіади або суттєво змінити її висвітлення у Франції та за кордоном.

Читайте також: У Беленюка на Олімпіаді в Парижі вкрали годинник

«Більшість виявлених маневрів не змогли набути достатньої видимості у франкомовних публічних дискусіях. З другого боку, дослідження аудиторії та опитування громадської думки підкреслили популярність і міжнародний успіх Олімпійських ігор у Парижі», - відзначили у VIGINUM.

Як повідомляв Укрінформ, французьке урядове агентство Viginum викрило діяльність структурованої та скоординованої проросійської мережі Portal Kombat.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-