У Миколаєві паралімпійцям вручили відзнаки та грошові сертифікати

У Миколаєві паралімпійцям вручили відзнаки та грошові сертифікати

Фото
Укрінформ
Миколаївські спортсмени, які показали високі результаті під час Паралімпіади у Парижі, отримали відзнаки обласної військової адміністрації та обласної ради, а також грошові сертифікати на суму від 400 до 60 тисяч гривень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з церемонії вручення нагород, яка відбулася у Миколаєві 2 жовтня.

«Я теж колись займався спортом і розумію, що результати, які ви досягаєте, це всупереч владі, а не завдяки їй. Але ми віднайшли кошти в обласному бюджеті, щоб трохи підтримати вас. Хочу щиро подякувати вам за силу волі та високі результати. Бо те, чого ви досягли у спорті, це лише завдяки вашим особистим якостям - дисципліні та наполегливості», - сказав звертаючись до паралімпійців голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Варто зазначити, що за підсумками Паралімпіади – 2024 миколаївські спортсмени вибороли дві золотих та шість бронзових нагород.

Читайте також: Клименко відзначив 18 олімпійців та паралімпійців

Зокрема, Ігор Цвєтов здобув два «золота» у змаганнях з бігу на дистанціях 100 та 200 метрів. Анна Гонтар та Сергій Паламарчук вибороли три та дві бронзові медалі відповідно у плаванні, а Ірина Шинкарьова отримала «бронзу» у настільному тенісі.

Миколаївські паралімпійці отримали відзнаки та грошові сертифікати від обласної влади / Фото: Алла Мірошниченко, Укрінформ

Найкращі спортсмени та їх тренери отримали грамоти та почесні відзнаки голови Миколаївської ОВА «Святий Миколай Чудотворець» ІІ та ІІІ ступеня. Крім того, керівники області вручили їм сертифікати на грошову винагороду.

Зокрема, спортсмен – інструктор штатної команди національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю (пара легка атлетика) Ігор Цвєтов отримав 400 тисяч гривень за два перших місця, а його тренер Віктор Деркач - 200 тис грн.

Інші спортсмени також отримали грошову винагороду від 180 до 60 тис гривень.

Читайте також: На Київщині привітали паралімпійців з гідним виступом у Парижі

«Підготовка була складною. Певний час ми тренувалися у Миколаєві, але тут, як відомо, є проблеми з безпекою, з питною водою тощо. А коли спортсмен не висипається, змушений вирішувати побутові питання, то він не може повноцінно тренуватися. Тож нам доводилося виїздити або в інші регіони, або за кордон, щоб добре підготуватися. Але все вийшло, Ігор здобув найвищі нагороди. Зараз стоїть завдання втриматися на цьому ж рівні. У наступному році планується проведення Чемпіонату світу, тож будемо працювати далі», - сказав тренер паралімпійського чемпіона Віктор Деркач.

Як повідомлялося, з 28 серпня по 8 вересня, у Парижі тривала Паралімпіада - 2024.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-