Повертається Кубок України з баскетболу серед жіночих команд

Повертається Кубок України з баскетболу серед жіночих команд

Укрінформ
Головними змінами жіночого сезону в українському баскетболі стане повернення Кубку України та обов’язкова участь жіночих команд у чемпіонаті України з баскетболу 3х3.

Як повідомляє ФБУ, у Кубку України зіграють чотири клуби Суперліги, а також найкращі чотири команди Вищої ліги на момент проведення жеребкування, передає Укрінформ.

Сліпим жеребкуванням 8 команд розподіляються на дві групи і зіграють в одне коло. Команди, що посять перші два місця у групах, зіграють у Фіналі чотирьох.

Востаннє володар Кубку України серед жіночих команд визначався ще до початку повномасштабної війни - у лютому 2022 року «Будівельник» у фінальному матчі обіграв «Київ-Баскет».

Жіночі команди Суперліги та Вищої ліги також гратисуть у чемпіонаті України з баскетболу 3х3 серед «дорослих» команд та дівчат 2009-2010 років народження. Під час сезону заплановані три турів, а також фінальний етап після закінчення сезону класичного баскетболу.

Читайте також: БК «Запоріжжя» презентував новачків перед стартом сезону Суперліги

Додамо, що баскетбольний чемпіонат України серед жіночих команд наступного сезоні пройде у двох дивізіонах. У Суперлізі зіграють чотири клуби, а у Вищій лізі - 9.

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-