В Україні започаткували спортивні змагання для ветеранів

В Україні започаткували спортивні змагання для ветеранів

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів України започатковує спортивні змагання з кросфіту й кіберспорту «Ігри Ветеранів», реєстрація для участі триватиме по 27 жовтня.

Про це повідомила пресслужба відомства, передає Укрінформ.

Зазначається, що цьогоріч «Ігри Ветеранів» проходитимуть у чотирьох регіонах України, завершаться всеукраїнськими змаганнями у Києві.

До участі в регіональних змаганнях запрошуються військовослужбовці, ветерани війни й звільнені з військової служби, служби у правоохоронних органах громадяни, котрі дістали травми, поранення або захворювання під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

Реєстрація на участь у змаганнях є обов’язковою. Подача документів здійснюється шляхом заповнення реєстраційної форми.

Регіональні відбіркові етапи з кросфіту відбудуться 2 листопада у Кривому Розі, 9 листопада – в Одесі, 16 листопада – в Івано-Франківську, 23 листопада – у Житомирі. Всеукраїнські змагання з цієї дисципліни заплановані на 8 грудня у Києві.

Читайте також: Бідний: Підтримка спорту на виробництвах - крок до зміцнення здоров’я

Регіональні відбіркові етапи з кіберспорту пройдуть по всій Україні онлайн: 17 листопада – Counter-Strike 2 та FIFA, 24 листопада – DOTA2. Всеукраїнські змагання відбудуться 6-7 грудня у Києві.

Вказані заходи проходитимуть у межах проєкту «Розвиток спорту для ветеранів».

Як повідомлялося, у межах реалізації Національної стратегії зі створення безбарʼєрного простору в Україні, ініційованої першою леді Оленою Зеленською, Мінветеранів розробило флагманський проєкт під назвою: «Розвиток спорту для ветеранів».

Читайте також: На Дніпропетровщині пройшла Відкрита всеукраїнська спартакіада #ТитаниUA

Метою його є розвиток спорту ветеранів за принципами оздоровчої й реабілітаційної спрямованості, популяризації здорового та активного способу життя шляхом залучення ветеранів війни до заняття адаптивними видами спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-