У суботу стартує сезон української жіночої баскетбольної Суперліги

У суботу стартує сезон української жіночої баскетбольної Суперліги

Укрінформ
Вже найближчої суботи, 12 жовтня, стартує новий сезон української жіночої баскетбольної Суперліги, який буде 33-м за ліком.

Як повідомляє ФБУ, цього разу в найсильнішому дивізіоні країни зіграють чотири команди - «Франківськ-Прикарпаття» (Івано-Франківськ), «Київ-Баскет», одемький «ІнтерХім-СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д.» та «Вінниця-Медуніверситет», передає Укрінформ.

У порівнянні з минулим сезоном бронзовий призер «БК Рівне» нинішнього року вирішив грати у Вищій лізі, а київське «Динамо» сезон пропускає.

«Підтримую рішення ФБУ не об’єднувати ліги, а залишити чотири команди у Суперлізі. Вважаю, що кожна гра Суперліги в цьому сезоні стане подією. Прохідних ігор не буде. Усі чотири команди укомплектовані непогано, кожна здатна виграти у кожної», - сказав тренер чемпіонок з «Франківська-Прикарпаття» Юрій Процюк.

Регулярний чемпіонат України пройде у шість кіл. Спочатку чотири кола за системою календаря із роз’їздами (дві гри на своєму майданчику, дві - на майданчику суперника), та ще два тури у форматі «бабл».

У плей-офф зіграють усі чотири команди. Півфінали, матч за третє місце та фінал пройдуть за системою плей-офф з роз’їздами до двох перемог. Перший та третій (за необхідності) матчі граються на майданчику команди, що посіла вище місце на першому етапі.

Читайте також: Українки Яцковець та Путра уперше зішрали разом за БК «Ружомберок»

Першого ігрового тижня в Одесі «ІнтерХім-СДЮСШОР ім.Літвака Б.Д.» прийматиме «Київ-Баскет», а чемпіон Суперліги «Франківськ-Прикарпаття» вирущить у гості до «Вінниці-Медуніверситету».

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-