Міністри спорту країн Європи підтримали Україну у боротьбі проти агресії РФ і РБ

Міністри спорту країн Європи підтримали Україну у боротьбі проти агресії РФ і РБ

Укрінформ
Міністри спорту країн Європи висловили підтримку Україні, засудивши російську агресію та наголосивши на відстороненні громадян РФ і РБ від міжнародного спорту.

Як повідомляє пресслужба Мінмолодьспорту, про це йдеться у підсумковій резолюції 18-ї Конференції міністрів спорту Ради Європи, яка організувалася Розширеною частковою угодою про спорт (EPAS) у співпраці з Міністерством у справах парламенту Португальської Республіки та Португальським інститутом спорту та молоді у місті Порту, передавє Укрінформ.

Конференція зібрала міністрів спорту, їхніх заступників та високопосадовців з понад 40 країн, а також представників організацій спортивного руху.

Учасниками цьогорічної Конференції уперше стала група делегатів від молоді у рамках окремої молодіжної ініціативи, участь у якій взяла олімпійська чемпіонка, чемпіонка та рекордсменка світу Ярослава Магучіх.

Відкривали Конференцію заступник Генерального секретаря Ради Європи Бйорн Берге та міністр у справах парламенту Португалії Педро Дуарте, з відеопромовою до учасників звернувся президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

Конференції міністрів передував окремий захід, присвячений 10-й річниці Конвенції Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями (Маколінській конвенції) - єдиного міжнародного документу, що обʼєднує зусилля стейкхолдерів державного сектору, спортивного руху та операторів спортивних ставок для боротьби з маніпуляціями спортивними змаганнями. Три панельні дискусії охоплювали основні досягнення Конвенції за останнє десятиліття, виклики для доброчесності спорту, а також перспективи на майбутнє.

У центрі виступів та дискусій Конференції міністрів були теми спільного управління та належного урядування у спортивних організаціях. Окремої уваги було приділено темі гендерної рівності у спорті та дуальної кар’єри спортсмена.

Під час розгляду тематики належного управління у спортивних структурах міністр молоді та спорту України Матвій Бідний представив відповідний досвід та напрацювання української сторони, а також виклики, з якими стикається Україна під час війни, та приклади кращих практик.

У рамках Конференції Матвій Бідний разом з Ярославою Магучіх презентували фотовиставку, присвячену українському спорту та життю українських спортсменів під час війни.

Читайте також: Україна закликає продовжити відсторонення борців з РФ та РБ від міжнародних змагань

Делегація Мінмолодьспорту провела низку зустрічей із представниками урядів держав-членів Ради Європи, зокрема Польщі, Франції, Чехії, Хорватії, Литви, Італії, Фінляндії, Великої Британії, Португалії, керівниками міжнародних організацій з метою консолідації зусиль міжнародної спільноти для підтримки українського спорту та відсторонення росіян і білорусів від міжнародних змагань.

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-