Футболіст «Металіста» - у рейтингу найталановитіших молодих гравців

Футболіст «Металіста» - у рейтингу найталановитіших молодих гравців

Укрінформ
Авторитетне британське видання The Guardian склало список 60-х найталановитіших футболістів світу, які народилися у 2007 році.

Як повідомляє сайт ФК «Металіст», до почесної компанії гравців, серед яких є футболісти «Реала», «Баварії», «Манчестер Юнайтед», «Ювентуса» та «Барселони» (зокрема чинний чемпіон Європи Ламін Ямал) потрапив і захисник харківського «Металіста» Кирило Дігтярь, передає Укрінформ.

Ось що пише The Guardian про 16-річного вихованця жовто-синіх: «Дігтярь побив 30-річний рекорд, ставши наймолодшим гравцем, який вийшов на поле в українській Прем'єр-лізі. На той момент йому було лише 15 років і 191 день. Його прогрес продовжується стрімко: Дігтярь дебютував за молодіжну збірну України до 19 років у півфіналі юнацького Євро-2024 проти Франції.

Він завжди виділявся серед своїх однолітків, і не тільки фізичною статурою. Номінально центральний захисник, Кирило Дігтярь уже продемонстрував свою універсальність, граючи на всіх захисних позиціях, легко адаптуючись. Дігтярь добре читає гру, організовує захист, ініціює атаки та використовує розумний стиль підбору.

Згідно з місцевими повідомленнями, за ним спостерігали іноземні скаути, включно з «Манчестер Юнайтед», під час командних перемог збірної України U17 над Грецією та Швейцарією, де 16-річний хлопець був капітаном команди та грав ключову роль у центрі захисту, який провів два матчі без пропущених м'ячів».

Читайте також: Перша ліга: «Металіст» та «Минай» виграли стартові матчі 12-го туру

Додамо, що нинішнього сезону харківський «Металіст» виступає у Першій лізі чемпіонату України.

Фото: fcmetalist.com.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-