На фронті загинув гандболіст Роман Заєць

На фронті загинув гандболіст Роман Заєць

Укрінформ
На війні з російськими загарбниками загинув гандболіст, гравець команди «СКА-Львів» Роман Заєць.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

«Війна знову забрала молоде життя. Захищаючи Україну від російських окупантів, 27 вересня 2024 року на Донеччині загинув Роман Заєць – талановитий гандболіст, гравець команди «СКА-Львів» та випускник факультету педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського», - йдеться в повідомленні.

Як зауважили в комітеті, Роман народився 2 вересня 1995 року. Він розпочав свою спортивну кар'єру у Броварському вищому училищі фізичної культури, а згодом продовжив навчання на кафедрі спортивних та рекреаційних ігор у Львові, обравши гандбол. Його спортивні досягнення – це не лише численні перемоги на Універсіадах, а й відданість грі, яка залишила слід у серцях багатьох.

Після початку повномасштабної війни Роман доєднався до лав Збройних сил України, пройшов навчання у Німеччині та служив у складі 5-ї окремої штурмової Київської бригади. Він брав участь у боях під Лисичанськом, Сіверськом, Вуглегірськом, Бахмутом та на інших гарячих точках.

«Роман був не лише видатним спортсменом, а й справжнім патріотом, який до останнього подиху захищав Україну. Його самовідданість і життєвий шлях залишаться прикладом для майбутніх поколінь», - додали у комітеті молоді і спорту.

Як повідомляв Укрінформ, під час виконання спеціального завдання на території Курської області 12 вересня загинув чемпіон України зі змішаних єдиноборств ММА Назарій Гаврилець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-