У штаб-квартирі УЄФА пройшов третій за ліком турнір Unity Euro Cup

У штаб-квартирі УЄФА пройшов третій за ліком турнір Unity Euro Cup

Укрінформ
У штаб-квартирі УЄФА у Швейцарії відбувся третій за ліком футбольний турнір Unity Euro Cup.

Як повідомляє УАФ, цьогоріч змагалися 16 команд, які були сформовані з біженців та осіб, що живуть у приймаючих громадах, передає Укрінформ.

На поле виходили представники Вірменії, Бельгії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Італії, Латвії, Мальти, Нідерландів, Північної Ірландії, Ірландії, Словенії, Іспанії, Франції та Швейцарії. Команда українських біженців, які проживають у Німеччині, грала за свою батьківщину, Україну.

Українці потрапили до групи С разом з Іспанією, Грецією та Бельгією. Посівши третє місце у квартеті, наша команда у матчі за підсумкове 9-те місце обіграла Мальту (3:0). Загалом у турнірі взяли участь понад 200 молодих гравців та гравчинь.

Переможцем Unity Euro Cup 2024 стала команда Латвії. Цікаво, що до складу тріумфаторів входили біженці з України, які на фінальний матч вийшли з українським прапором.

Символічно, що амбасадоркою нашої команди стала Ганна Покус, тренерка, яка під час війни знайшла прихисток у Швейцарії.

«Нині це єдина можливість об’єднатися разом із нашими побратимами не вдома та відчути тепло, підтримку. Це також досвід на футбольній арені і можливість завести нових друзів не тільки з України, а й з інших команд та країн», - зауважила Ганна.

Unity Euro Cup є одним із найважливіших елементів стратегії УЄФА зі сталого розвитку футболу до 2030 року, яка ставить на чільне місце інтеграцію біженців, шукачів притулку та переміщених осіб у приймаючі суспільства через спорт.

Читайте також: Молодіжна збірна України з футболу проведе збір у листопаді

За аналогією із цим турніром Українська асоціація футболу (УАФ) починаючи з 2023 року спільно з Агентством ООН у справах біженців та благодійним фондом «Рокада» організовує турнір «Кубок Єдності України». За два роки проведення змагання турнір об’єднав уже 160 хлопчиків та дівчаток з числа внутрішньо переміщених осіб та дітей із місцевих громад і допомагає не лише знайти нових друзів, пограти в улюблену гру, але й відволіктися від щоденних новин про війну.

Фото: УЄФА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-