Збірна України здобула перші п'ять медалей на Всесвітній Гімназіаді-2024

Збірна України здобула перші п'ять медалей на Всесвітній Гімназіаді-2024

Укрінформ
По одній золотій, срібній та три бронзові нагороди здобула учнівська збірна України у перший змагальний день Всесвітньої літньої Гімназіади, що проходить у Бахрейні (ISF Gymnasiade - Bahrain 2024).

Як інформує Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, вітчизняні спортсмени стартували у 10 видах спорту, у двох з них - дзюдо і плаванні - розігрувалися медалі, передає Укрінформ.

Першу нагороду Всесвітньої Гімназіади виборов для України дзюдоїст Хазар Гейдаров із Харківського ліцею № 75, який став бронзовим призером вагової категорії до 60 кг.

Ілля Назаренко (Міська гімназія м. Черкаси) пробився до фіналу турніру з дзюдо вагової категорії до 66 кг і в підсумку став срібним медалістом.

Першим українським чемпіоном Ігор-2024 у Бахрейні став Антон Денисенко, юний плавець із Березнівського ліцею №1 імені Миколи Буховича (Рівненська область), який здобув золоту нагороду на дистанції 100 метрів на спині.

На додачу до «золота» наші плавці вибороли ще й дві «бронзи». Станіслав Киященко (Харківський фаховий коледж спорту) показав третій результат на 50-метрівці браcом.

Так само третьою фінішувала чоловіча команда в естафеті 4х100 вільним стилем: Нікіта Шеремет (Одеський ліцей №101), Микола Котенко (Ліцей №11 Камʼянської міської ради), Станіслав Киященко (Харківський фаховий коледж спорту), Антон Денисенко (Березнівський ліцей №1 імені Миколи Буховича).

Читайте також: Збірна України розпочинає виступ на Всесвітній Гімназіаді-2024

Всесвітня Гімназіада завершиться 31 жовтня.

Фото: sportmon.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-