Дружина і дочка передали Сущенку малюнок від сина та листівки від колег

Дружина і дочка передали Сущенку малюнок від сина та листівки від колег

Фото
Укрінформ
Анжеліка та Юлія Сущенко - дружина і дочка незаконно утримуваного в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка - були у нього на годинному побаченні в СІЗО «Лефортово», де передали листи і посилку з речами.

Про це розповіла Укрінформу Юлія Сущенко.

«У першу чергу ми розповідали татові про те, як його підтримують, про недавню мамину поїздку, пов'язану з його справою, в Париж і Брюссель. Папа ж розповідав, як у нього справи. Порівняно з серпнем він сильно схуд. Але почувається нормально, виглядає бадьоро», - розповіла Юлія Сущенко.

Открытки Роману Сущенко.  Рисунок от сына Максима

За її словами, вони передали Роману багато листівок від колег, друзів, родичів і сімейні фотографії, щоб він побачив, як росте, змінюється його син Максим. Також привезли його малюнок - це «літак, на якому тато повернеться додому і поїде на роботу». Ще Романові Сущенку передали посилку з потрібними йому речами та продуктами з України, перш за все, шоколадом, «щоб залишився післясмак від зустрічі - в самому прямому сенсі слова».

Читайте також: ФСБ намагається "змалювати" із Сущенка якогось Бонда - адвокат

Открытки Роману Сущенко.  Рисунок от сына Максима

Юлія Сущенко уточнила обставини побачення. Цього разу воно було коротше, ніж раніше, і тривало лише годину. Про причини такого скорочення часу спілкування не повідомлялося. «Розмовляли, перебуваючи за склом, по телефонній трубці. Вона на нас з мамою була одна, так що ще якийсь час займала передача трубки один одному. Але все одно встигли розповісти багато про що. Впевнена, що тато тепер ще довго смакуватиме кожну деталь нашого спілкування», - резюмувала донька затриманого журналіста

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може початися у січні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-