Московський суд продовжив арешт Сущенку ще на два місяці

Московський суд продовжив арешт Сущенку ще на два місяці

Укрінформ
Мосміськсуд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці.

Як передає кореспондент УНІАН у РФ, таке рішення оголосив суддя. Засідання у справі, як і всі попередні, пройшло в закритому режимі. Українських журналістів і консула України пустили в зал засідання лише на оголошення вердикту.

«Продовжити термін тримання під вартою Сущенка Романа Володимировича на два місяці - всього до 16 місяців, до 13 січня 2018 року», - зачитав рішення суддя Суворов.

Після його оприлюднення адвокат Марк Фейгін уточнив, що суддя обмовився і в судовій ухвалі зазначено 30 січня.

Читайте також: США офіційно виступили на захист Сущенка в ОБСЄ

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенку на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може початися у січні 2018 року.

Раніше в четвер, 23 листопада, офіційний представник США при ОБСЄ Гаррі Каміан виступив на засіданні постійної Ради ОБСЄ у Відні, де наголосив на безпідставності обвинувачень РФ проти журналіста Укрінформу Романа Сущенка і закликав Москву негайно звільнити українського журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-