Шанувальники звичаєвої культури з'їжджаються на Вінниччину

Шанувальники звичаєвої культури з'їжджаються на Вінниччину

Укрінформ
У Хмільнику, що у Вінницькій області, сьогодні стартує Х Міжнародний фестиваль звичаєвої культури "Живий вогонь".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив співорганізатор фестивалю, голова ГО "Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна" Володимир Воловодюк.

"Х Міжнародний фестиваль звичаєвої культури "Живий вогонь" стартує вже сьогодні. У Центральному парку м. Хмільник вже збираються шанувальники народних традицій, козаччини і ремесел з різних куточків України. Під час фесту буде багато купальських атрибутів. Але в першу чергу – це захід, спрямований на виховання у нашої молоді патріотизму", – зауважив Воловодюк.

Як повідомляв Укрінформ, до програми фестивалю входять численні майстер-класи з різних ремесел – ковальства, гончарства, ткацтва та малярства. Крім того, працюватиме ярмарок сувенірів, виготовлених народними майстрами.  За патріотичну складову "відповідатимуть" "повстанська та козацька галявини", де відтворять побут вояків УПА і влаштують показові козацькі виступи.

Читайте також: У Миколаєві туристи зможуть побачити "Етнічну спадщину"

Працюватимуть ще спортивна, мистецька та дитяча галявини. Родзинкою буде "галявина щастя", де відновлювати сили та душевну рівновагу навчатимуть за допомогою спеціальних вправ від мольфарів.

Музична програма фестивалю матиме дві складові – удень на фестивальній сцені виступатимуть фольклорні колективи, а увечері – українські гурти "Зубр ко", "Спека", "Толока", "НЕ лізь БО вб’є". Хедлайнером свята стане "Ангажемент на вівторок".

Під час Купальського обрядового дійства організатори обіцяють з дерев’яного пристосування висікти іскру, яка й розпалить символічний живий вогонь – купальську ватру фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-