На Івано-Франківщині туристам пропонують відчути себе гуцулами

На Івано-Франківщині туристам пропонують відчути себе гуцулами

Укрінформ
Понад п'ять тисяч гостей зібралися в п'ятницю, 6 липня, на полонині Перці біля села Яблуниця Івано-Франківської області, щоб взяти участь у святі гуцульської культури й народних ремесел, який збігся зі святом Івана Купала.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На висоті понад 1000 метрів гості можуть ознайомитися з побутом справжнього гуцульського села й навіть відчути себе в ролі справжнього гуцула: помахати молотом над власним ножем, посидіти над гончарним колом для виготовлення чаші, спробувати вишити візерунок на сорочці, виготовити сир або бринзу, подоїти корову або вівцю, покататися на коні й навіть поспілкуватися з мольфаром", - сказала ідеолог проекту Софія Рудик.

За її словами, ще пару років тому на цій полонині площею понад 10 гектарів були лише луки й кілька гаїв. Команда молодих і креативних людей родом з Гуцульщини створила це село з нуля, надавши можливість туристам познайомитися з життям, побутом, ремеслами, культурою, кулінарією, звичаями й традиціями гуцульського народу, відчути його дух, давнє коріння його вірувань, міфів і легенд.

Читайте також: Гуцульське весілля покажуть на фестивалі в Карпатах

"Своїм проектом ми хочемо зберегти й примножити наші звичаї і традиції, зробити їх надбанням світової культури. Поки тут втілена в життя тільки частина наших планів. В ідеалі ми зі своєю командою бачимо тут створення "Гуцульського діснейленду" з майстернями й музеями, в яких буде відображено все багатство гуцульської культури. Для прикладу скажу, що тільки одних музичних інструментів, створених гуцулами, налічується понад 90 видів. Не можна, щоб все це кануло в минуле", - зазначила Софія Рудик.

На полонині гості долучилися до гуцульських обрядів і традицій, послухали звуки трембіти, пускали вінки по воді. А з настанням темряви тут розведуть велике вогнище і проведуть фаєр-шоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-