Туреччина торік встановила рекорд у галузі туризму

Туреччина торік встановила рекорд у галузі туризму

Укрінформ
Минулого року Туреччину відвідало майже 39,5 млн іноземних гостей, а доходи від туризму зросли на 12,3% – до 29,513 млрд доларів США.

Про це поінформували в Інституті статистики та міністерстві культури і туризму Туреччини, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Кількість туристів, які відвідали Туреччину в 2018 році, становила приблизно 39 млн 488 тисяч іноземців, що на 21,84% більше аналогічного показника 2017 року. Разом з турецькими громадянами, які проживають за кордоном, це – 46 млн 113 тисяч туристів", – повідомило турецьке міністерство культури і туризму.

У п’ятірці країн, звідки до Туреччини прибула найбільша кількість туристів, – Росія, Німеччина, Болгарія, Велика Британія, Грузія.

Читайте також: У Туреччині туристам відкриють доступ до унікального каньйону

За даними ж Інституту статистики Туреччини, доходи країни від туризму торік зросли на 12,3%, як порівняти з 2017 роком, і склали 29,513 млрд доларів США.

Водночас доходи Туреччини від витрат туристів під час відпочинку в 2018 році становили 22,546 млрд доларів, від продажу турів було отримано майже 7 млрд доларів.

Експерти прогнозують, що поточний рік також буде не менш успішним. Наразі вже 2,5 млн осіб скористалися послугою раннього бронювання турів.

Заповнюваність готелів, за даними Союзу готельєрів Туреччини, торік зросла на 9,6% і становила 66,2%. Водночас доходи від одного номера зросли на 16,9%, а середня вартість номера на добу зросла на 6,6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-