На Хортиці йде повне оновлення острова – Ткаченко

На Хортиці йде повне оновлення острова – Ткаченко

Укрінформ
На Хортиці ведуться роботи не тільки над музейною частиною, йде повне оновлення острова.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Телеграмі після відвідування Хортиці разом із першою леді Оленою Зеленською та заступником керівника Офісу Президента Кирилом Тимошенко.

“Символічно, що саме з Хортиці рік тому Президент Володимир Зеленський оголосив початок "Великої Реставрації" та ініціював перезавантаження місця. На острові вже помітні перші результати. Будівництво Козацького кола завершено, а до 24 серпня облаштують Курган. Незабаром очікуємо закінчення реконструкції даху музею і безпосередньо початок робіт всередині”, - зазначив міністр.

Читайте також: Музей історії козацтва на Хортиці буде інклюзивним після реконструкції – Кирило Тимошенко

Він наголосив, що на Хортиці ведуться роботи не тільки над музейною частиною, йде повне оновлення острову. У тому числі й завдяки створенню безбар’єрного простору для громадян, які цього потребують, - це доріжки, стоянки, санітарні пункти і вказівники.

"Всі локації будуть зроблені з дотриманням норм фізичної доступності та враховуватимуть аудиторію з ментальними порушеннями. Завдяки ініціативі першої леді Зеленської, безбар’єрність й справді стає новою реальністю України”, - підкреслив Ткаченко.

Читайте також: Зеленська відвідала острів Хортиця і ознайомилась з реконструкцією музею

За його словами, до зустрічі долучилися й представники маломобільних груп населення: люди літнього віку, особи з інвалідністю та батьки з маленькими дітьми. "Ще перед початком робіт вони брали участь в обговоренні концепції перетворень на острові. Тож сьогодні вони мали змогу разом відвідати будмайданчики та переконатися, чи були враховані всі побажання”, - написав очільник МКІП.

Крім того, Ткаченко побував у Запоріжжі, “де цього року буде відкрито рух новими мостовими переходами через річку Дніпро".

Читайте також: Хортиця може стати символом безбар'єрності - Зеленська

Міністр встиг побувати й у Дніпрі, де обласна адміністрація подала кілька об’єктів на "Велику Реставрацію". "За допомогою змін до закону шляхом надання субвенцій ми зможемо розпочати фінансування місцевих закладів культури. Серед них – філармонія ім. Когана та історичний музей ім. Яворницького”, - зауважив він.

Очільник МКІП зазначив, що старт “Великої Реставрації” дозволив лише цього року почати ремонт об’єктів по всій країні.

Як повідомляв Укрінформ, перша леді Олена Зеленська та заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко відвідали Хортицю, де триває масштабна реконструкція. Зеленська повідомила, що згідно із затвердженою урядом Національною стратегією зі створення безбар’єрності, найближчими роками втілюватимуть у життя 200 проєктів, і острів Хортиця - один із них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-