У Чернівцях оновили сквер біля колишньої Резиденції митрополитів

У Чернівцях оновили сквер біля колишньої Резиденції митрополитів

Фото
Укрінформ
У Чернівцях біля колишньої Резиденції митрополитів Буковини і Далмації, яка входить до спадщини ЮНЕСКО, завершили реконструкцію скверу. Роботи тривали близько трьох місяців, гроші виділили меценати.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Близько трьох місяців тому міський голова дав доручення привести цей сквер до ладу. І можу сказати, що це один маленький крок до того, щоб ми з часом отримали інше місто. Усі роботи виконали в межах меморандуму із забудовниками. Тобто, меценатами є забудовники, які долучилися до робіт в межах меморандуму. Після того, як вони здавали житлову нерухомість, вони виділяли 1% ціни Мінрегіонбуду від збудованого житла на ось цей сквер. Цифра становить близько 4 мільйонів. Але підрядник ще допрацьовує і йому потрібно до тижня, щоб провести усю цю бухгалтерську роботу та підрахувати точну суму ремонту", – сказав під час презентації завершеного ремонту заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк.

У Чернівцях завершили реконструкцію скверу біля колишньої Резиденції митрополитів / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

Сквер осучаснили, старе асфальтне покриття замінили на тротуарну плитку. Також упорядкували зелені насадження: замість пнів та аварійних дерев висадили 12 кулеподібних ясенів, 6 кленолистих платанів, а також 31 тую. Засіяли газон й збільшили зелену зону завдяки зменшенню дороги під Попівським будинком.

Читайте також: У Чернівецькому скансені встановлюють дві нові експозиційні зони з будинками

У центрі скверу встановили невеличкий фонтан із освітленням.

"Були дискусії, чи не занадто сучасним виглядає сквер поряд із колишньою Резиденцією. Особисто я вважаю, що ні. Я не вважаю, що нам потрібно законсервувати старе місто і перетворювати його на музей просто неба, місто має жити", – вважає міський чиновник.

Після усіх документальних підрахунків, сквер передадуть на баланс комунального підприємства "Трест зеленого господарства".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-