Шмигаль обговорив із маршалком Сенату Польщі оборонну співпрацю

Шмигаль обговорив із маршалком Сенату Польщі оборонну співпрацю

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з маршалком Сенату Республіки Польща Томашем Гродзьким посилення обороноздатності України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Під час зустрічі у Києві Шмигаль і Гродзький обговорили також взаємодію в межах спільних ініціатив і посилення торгово-економічних відносин.

Очільник українського уряду подякував Сенату Польщі за ухвалення 4 лютого резолюції "Про підтримку України" та за надання Польщею Україні економічної, військової і гуманітарної допомоги.

"Єднання світу довкола нашої країни показує розуміння загроз, які постали перед світовою демократію. І сьогодні сильна українська армія є запорукою безпеки України та Європи", - заявив Шмигаль.

Читайте також: В Україні вирішується, де буде майбутній кордон вільного світу – маршалок Сенату Польщі

Також він привітав посилену координацію між міністерствами оборони обох країн і наголосив на необхідності посилення співпраці в межах "Стратегічного діалогу" оборонних відомств.

"Ми бачимо значний потенціал співпраці не лише в межах Люблінського трикутника, але й у межах Литовсько-Польсько-Української бригади. Участь у цій ініціативі для трьох наших країн є важливим інструментом посилення нашої обороноздатності", — зауважив Шмигаль.

Прем'єр-міністр України підтвердив намір відвідати Варшаву 14 березня для участі в першій зустрічі голів урядів країн Люблінського трикутника.

Також Шмигаль відзначив позитивну тенденцію зростання товарообігу між країнами. За його словами, обсяг торгівлі товарами і послугами за підсумками 2021 року склав 10,9 млрд доларів (на 36% більше, порівняно з 2020 роком).

"Польща є одним із головних торговельно-економічних партнерів та найбільших інвесторів в економіку України. Ми вітаємо позитивні зрушення в питанні збільшення кількості дозволів на автоперевезення, а також цінуємо підтримку Польщі в проекті розбудови пунктів пропуску на спільному кордоні", - наголосив Шмигаль.

Зі свого боку Гродзький запевнив, що Польща готова допомагати Україні у виконанні критеріїв для вступу в Євройпеський Союз і НАТО.

Маршалок додав, що польський народ абсолютно єдиний в підтримці України, і цей візит у Київ є доказом солідарності Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого Україна, Велика Британія та Польща започаткували новий тристоронній формат співпраці, покликаний реагувати на загрози європейській безпеці та посилювати економічну співпрацю між країнами.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-