Зеленський закликав євреїв відреагувати на обстріл ракетами Бабиного Яру

Зеленський закликав євреїв відреагувати на обстріл ракетами Бабиного Яру

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав євреїв усього світу відреагувати на обстріл ракетами Бабиного Яру: не мовчати, бо у мовчанні народжується нацизм.

Про це він сказав у своєму відеозверненні до громадян, передає кореспондент Укрінформу.

«Ким треба бути, щоб зробити таке місце мішенню для ракети? Ви вбиваєте вдруге жертв Голокосту. У часи радянської влади там побудували торговий центр та спортивний клуб, господарські споруди, зробили там парк, щоб стерти справжню історію Бабиного Яру. Але за що його бомбили? Це же на за межею людяності. Такий ракетний удар свідчить, що для багатьох людей у Росії наш Київ абсолютно чужий. Вони нічого не знають про нашу столицю, про нашу історію, але у них є наказ – стерти нашу історію, стерти нашу країну, стерти нас усіх», - сказав Зеленський.

Він наголосив на тому, що ворог дуже жорстокий. Увечері росіяни бомбили українців у Києві, а потім влучили ракетою у Бабин Яр. «Хоча увесь світ обіцяє, обіцяє постійно «Ніколи знову». Для будь-якої нормальної людини, яка знає нашу історію, світову історію, Бабин Яр – це особлива частина Києва, особлива частина Європи, місце молитви, місце пам'яті про сотні тисяч людей, яких вбили на цих схилах», - додав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, ракета РФ, якою намагалися збити телевежу у Києві, потрапила в Бабин Яр.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-