У Німеччині над легендарним вітрильником підняли український прапор

У Німеччині над легендарним вітрильником підняли український прапор

Відео
Укрінформ
У Німеччині над легендарним вітрильником “Товариш-Горх Фок” підняли український прапор.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська державна морська академія.

“Шановні українці! “Товариш” з Херсоном! Над легендарним вітрильником “Товариш-Горх Фок” підняли український прапор”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на щоглі барка можна побачити український прапор, який співробітники судна підняли на знак солідарності з херсонцями та з усією Україною.

Легендарний барк довгий час був навчальним судном Херсонського морехідного коледжу, на ньому пройшли практику тисячі херсонців та українців. Зараз судно знаходиться у німецькому порту Штральзунд і наразі працює в якості музею. Активісти ведуть активну роботу, щоб повернути судно у море.

«Перший рейс Горх Фока-Товариша буде в Херсон» – сказав раніше Вульф Марквард, один з керівників проєкту про відродження вітрильника. Співробітники зберігають пам'ять про херсонський період історії судна, адже саме в ці часи вітрильник здобув свою найбільшу славу – здійснював трансокеанічні рейси, перемагав в міжнародних регатах, брав участь у соціально значимих проєктах. Зараз триває робота по облаштуванню галереї капітанів «Товариша» – Семена Чорного, Володимира Васильєва, Володимира Антипова, Олега Ванденка, Бориса Кісова, Володимира Полозова, Євгена Гончарова, Юрія Кущенка.

З 24 лютого в Україні триває війна із російськими загарбниками.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-