В ООН оголосили про грошову програму для українських переселенців

В ООН оголосили про грошову програму для українських переселенців

Укрінформ
Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) оголосило про започаткування спеціальної програми для вимушено переміщених осіб в Україні, яка допоможе покрити їхні основні потреби в оренді житла, їжі та предметах гігієни.

Про це йдеться в пресрелізі УВКБ ООН, переданому Укрінформу.

«УВКБ ООН розпочинає масштабну багатоцільову грошову програму для допомоги ВПО, які покинули свої домівки та залишили своє майно», - зазначили в організації.

В організації повідомили, що 17 березня УВКБ ООН розпочало залучення ВПО до своєї програми у Львові та поступово поширюватиме її на інші міста й регіони.

«Грошова допомога дозволяє людям робити вибір, розставляти пріоритети для своїх потреб і стимулює місцевих виробників», - розповіли в організації.

В УВКБ ООН додали, що в тісній координації з місцевою владою та іншими гуманітарними агенціями продовжують підтримувати створення центрів прийому, доставку основних предметів допомоги та екстреного житла для українських переселенців.

«Ми також посилюємо нашу підтримку на пунктах пропуску на кордоні з боку України. Послуги щодо питань захисту також залишаються надзвичайно важливими, і ми продовжуємо полегшувати доступ до правової допомоги, психосоціальної підтримки та іншої допомоги тим, хто її потребує», - резюмували в агентстві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в УВКБ ООН попереджали про стрімке зростання гуманітарних потреб українців у зв’язку з розпочатою росією війною в Україні.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли населених пунктів, ворожі ракети влучають в житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-