В Україні народилося понад 15 тисяч малюків за дні повномасштабного вторгнення рф – Зеленська

В Україні народилося понад 15 тисяч малюків за дні повномасштабного вторгнення рф – Зеленська

Укрінформ
В Україні народилося понад 15 тисяч малюків за час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію нашої країни.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президент України Олена Зеленська написала у Телеграм.

«Вони народжуються в бомбосховищах і під обстрілами. Але народжуються! За дні війни в Україні з’явилося понад 15 000 малюків. Та багато з них потребують цілодобової апаратної підтримки», - зазначила Зеленська.

За її словами, надати таку допомогу немовлятам в умовах, коли ворог методично знищує лікарні та пошкоджує електромережі, дуже складно.

«За сприяння Посольства України у Франції ми забезпечуємо українські міста інкубаторами із безперебійним живленням. Ініціативу підтримали представники французького бізнесу та медичні організації. Перші два інкубатори вже доставлені до Миколаївської обласної дитячої лікарні – завдяки французьким «Лікарям без кордонів», - додала дружина глави держави.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-