Дуда прирівняв путіна до гітлера, а російську армію - до CC

Дуда прирівняв путіна до гітлера, а російську армію - до CC

Укрінформ
Путін і російська армія скоюють сьогодні в Україні безпрецедентні злочини, як колись гітлер та СС. Світ не може на це погоджуватися, відтак усі, хто відповідає за злочини, повинні будуть відповісти у міжнародних кримінальних судах.

На цьому під час спільної пресконференції у Софії з президентом Болгарії Руменом Радевим акцентував у вівторок президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

«Те, що зараз відбувається в Україні, має свій прецедент з періоду Другої світової війни… Мої земляки сьогодні дивляться на Маріуполь і зі сльозами на очах кажуть: Маріуполь виглядає як Варшава в 1944 році, коли нацисти брутально, без жодного милосердя, бомбардували житлові будинки, вбиваючи людей і цивільне населення. Сьогодні російська армія, російські лідери поводяться як гітлер, СС, як німецькі пілоти фашистської армії під час Другої світової війни. Це - безпрецедентні вбивства, на які вільний світ ніколи не зможе погодитися», - підкреслив Дуда.

Він висловив сподівання, що в майбутньому конкретні особи, які порушують усі можливі правила війни, бомбардують житлові будинки, вбивають звичайних людей, а також російська армія, яка здійснює терор, - відповідатимуть перед міжнародними кримінальними судами за воєнні злочини.

«Я глибоко вірю, що світ буде у змозі покарати за ці злочини, аби відлякати усіх потенційних лідерів і командирів, які по-бандитському хотітимуть реалізувати свої цілі», - констатував Дуда.

Польський лідер підкреслив, що російська агресія не проходить за планами путіна. Йому не вдалося за кілька днів захопити великі міста, Київ, усе узбережжя Чорного моря.

«Зараз можна сміливо говорити, що на даний момент це стало не лише політичною, але, значною мірою, і військовою поразкою, здавалося б, великої російської армії, яка нібито мала завойовувати Європу. Тим часом, завдяки небувалому героїзму, відвазі, бойовому досвіду захисників України це потроху стає для Росії жахом», - наголосив польський лідер.

За його словами, Захід намагається підтримати Україну, насамперед, на політичному рівні, шляхом введення санкцій проти Росії, російських олігархів та російських компаній.

Він висловив сподівання, що вільний світ під час найближчого саміту НАТО у Брюсселі (24 березня – ред.) «стане на сторожі незалежності і суверенітету Української держави, нормального життя і розвитку українського народу». На його переконання, Україна потребує всебічної підтримки, і вільний світ має її надати Києву.

«Ми маємо бути єдиними. Наші дії мають бути настільки сильними, щоб зупинити агресора, щоб здоровий глузд переміг над імперською спробою поширення своєї території коштом інших народів», - наголосив президент Польщі.

Дуда також зазначив, що Європа обов’язково має позбутися енергетичної залежності від Росіі.

У свою чергу президент Болгарії Радев назвав війну росії в Україні «неприпустимою, якої не повинно бути».

«Вона завдає багато шкоди, багато людей страждає. Російська агресія впливає на європейську безпеку, відтак разом з Польщею ми зміцнюватимемо східний фланг НАТО. Дуже важливою є солідарність, Болгарія також надаватиме допомогу», - констатував президент Болгарії.

24 лютого рф розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Фото: PAP/Radek Pietruszka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-