Франція активізує підтримку України - глава МЗС

Франція активізує підтримку України - глава МЗС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що її країна активізує та продовжить підтримку України у довгостроковій перспективі.

Про це йдеться у заяві очільниці МЗС Франції з приводу 100 днів від початку повномасштабної війни росії проти України, передає Укрінформ.

“Протягом 100 днів росія безперервно і невибірково бомбардує як українські збройні сили, так і цивільне населення. Франція солідарна з випробуваннями, які випали на долю українського народу. Вона виявляє цю солідарність не лише з 24 лютого, а з 2014 року, з часу незаконної анексії Криму та початку конфлікту на Донбасі. Звірства, вчинені російськими солдатами в Україні, зокрема в Бучі та інших містах, не можуть залишитися безкарними”, - заявила Колонна.

Вона зазначила, що під час нещодавнього візиту до нашої країни "передала послання дружби та захоплення Україні та українському народу”.\

Читайте також: Санкції, зброя та підтримка в ЄС: Зеленський зустрівся з главою МЗС Франції

"Я нагадала про незмінну підтримку Францією суверенітету та територіальної цілісності України. Це відображається у гуманітарній, економічній, фінансовій, дипломатичній та військовій допомозі, яку Франція надає Україні, і яку ми вирішили активізувати та продовжувати у довгостроковій перспективі. Загалом президентом Республіки вже було оголошено надання допомоги у розмірі двох мільярдів доларів, що робить Францію одним із провідних міжнародних прихильників України”, - заявила очільниця МЗС.

Вона наголосила, що Україна бореться за свій суверенітет і територіальну цілісність. “Ми маємо й надалі робити так, щоб для росії ціна продовження цієї агресії стала непосильною. Франція продовжує закликати росію дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань, припинити агресію та вивести свої збройні сили”, - Колонна.

Читайте також: Франція готова бути посередником у переговорах між Україною та рф

Як повідомляв Укрінформ, під час міжнародної конференції донорів для України у Варшаві 5 травня Еммануель Макрон заявив, що Франція збільшить загальну суму своєї підтримки України до двох мільярдів доларів 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-