Іспанія прихистила понад 100 тисяч українців – Зеленська

Іспанія прихистила понад 100 тисяч українців – Зеленська

Фото
Укрінформ
Іспанія прихистила понад 100 тисяч громадян України.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента України Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці.

«Понад сто тисяч українців прихистила Іспанія. Це як наш Сєвєродонецьк, який зараз в епіцентрі боїв з агресором. А ще Іспанія приймає на лікування українських воїнів і дітей з онкологією», - заявила перша леді.

Вона подякувала іспанцям онлайн на міжнародній конференції WomenNow («Жінки сьогодні») та розповіла, як нині живуть українки: як воюють, лікують, рятують, страждають, але борються, бо в їхній дім прийшло зло.

«Та за кілька днів відбудеться подія, що здатна вирішити долю цієї страшної нападницької війни, долю України та долю Європи. 23-24 червня на засіданні Європейської ради розглянуть питання надання нашій державі статусу кандидата на членство в ЄС. Це те, чого зараз чекають у кожному окопі та в кожному бомбосховищі. Щоб нас запросили у Європу вже не як біженців. А як однодумців і союзників. Людей, які б’ються зараз не лише за себе, а й за те, щоб агресор не прийшов у Європу. Хтось спитає: а що ми маємо для вступу в ЄС? Я скажу: у нас є головне – ми цінуємо людське життя», - заявила Зеленська.

Читайте також: Європейський соціально-економічний комітет підтримав надання Україні статусу кандидата в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент рекомендував Євросоюзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Фото: Фейсбук Олени Зеленської

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-