Зеленський: Зроблю все можливе, щоб увага до України не згасала

Зеленський: Зроблю все можливе, щоб увага до України не згасала

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголошує, що зробить усе можливе, аби увага до України не згасала.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

Глава держави розповів, що зробив вагоме звернення до учасників Міжнародного фестивалю креативності у Каннах - найбільшої такої події у світі.

"Каннські леви" – це особлива аудиторія. Це люди, які уміють управляти увагою і які дуже потрібні Україні саме зараз. Чим довше триває війна, тим складніше конкурувати за увагу сотень мільйонів людей в різних країнах. Але я зроблю все можливе, щоб увага до України не згасала", - зазначив Президент.

Він сказав, що закликав найбільш креативних людей світу бути нашими союзниками, та зауважив, що відгук у Каннах був дуже позитивним.

При цьому Зеленський нагадав, що також зробив звернення до учасників саміту Триморʼя, - потужного регіонального обʼєднання у Європі (12 держав між Балтикою, Адріатикою і Чорним морем). За його словами, на цьому саміті було вирішено, що Україна набуває такого статусу, який дозволить стати повноправним учасником Триморʼя.

Читайте також: Зеленський: росія дуже нервово сприймає наш рух до рішення щодо кандидатства в ЄС

"Для нас це значні економічні можливості, модернізація транспорту, звʼязку, мереж. Це ще одна лінія тісної співпраці між Україною і державами ЄС", - пояснив Зеленський.

Президент уточнив, що зробив звернення і до учасників Форуму глобальної політики в Італії: "Дуже впливове зібрання. Говорив про те, як повернути усіх українських переселенців додому".

Також він поінформував про гарну новину з нашого кордону з Польщею, - у рамках проєкту "Відкритий кордон" на 50% збільшено пропускну спроможність пункту "Краківець – Корчова". Глава держави зазначив, що це дозволить значно наростити експортно-імпортний потік. Модернізація очікує і на інші пункти на кордонах з країнами Євросоюзу.

"І це відчутно, і не лише для нас. Дозволяє робити глобальні речі. Боротися з продовольчою кризою, яку росія спровокувала блокадою портів", - поінформував Президент.

Читайте також: Зеленський: Зброя, фінанси й відбудова України - три елементи, які мають спрацювати на перемогу

Він також нагадав, що говорив про продовольчу кризу у зверненні до лідерів Африканського Союзу, вказавши, що ця криза штучна – її б не було, якби не російська війна проти України. "Також підкреслив, що ми можемо забезпечити таке постачання аграрної продукції, яке точно гарантує безпеку Африці, безпеку Азії", - резюмував глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський під час виступу на Форумі глобальної політики Інституту міжнародних політичних студій заявив, що Україна бачить Італію серед країн-гарантів безпеки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-