У 105 річницю битви під Зборовом Тернопільщину відвідала делегація з Чехії

У 105 річницю битви під Зборовом Тернопільщину відвідала делегація з Чехії

Фото
Укрінформ
Тернопільщину відвідала делегація Чеської Республіки на чолі з міністром оборони Яною Черноховою: разом із керівництвом області вшанували пам'ять загиблих чехословацьких легіонерів і обговорили питання підтримки українських військових.

Про це повідомляє у Телеграмі начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш, передає Укрінформ.

"Чехія солідарна з Україною. Візит у нашу область делегації Чеської Республіки на чолі з міністеркою оборони Яною Черноховою є черговим підтвердженням цього", - йдеться у повідомленні.

Труш зазначив, що разом із закордонними візитерами в 105-у річницю битви під Зборовом вшанували пам'ять загиблих чехословацьких легіонерів.

Крім того, обговорили питання підтримки військових та громадян, які через бойові дії втратили домівки.

Читайте також: Чехія назвала відновлення України пріоритетом під час свого головування у Раді ЄС

Зборівська битва відбулася за часів Першої світової війни, 1-2 липня 1917 р. між російською та австро-угорською арміями 1—2 липня. На боці Російської імперії в цій битві вперше брали участь підрозділи сформованого з полонених чехів і словаків Чехословацького легіону. Бій завершився перемогою російських військ, по суті єдиною великою перемогою Російської імперії під час т.зв. Червневого наступу. Перемога під Зборовом також сприяла піднесенню чеської національної самосвідомості.

Фото: Володимир Труш, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-