Тимошенко обговорив із послом Швеції план відновлення України

Тимошенко обговорив із послом Швеції план відновлення України

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко обговорив із Надзвичайним і Повноважним Послом Швеції в Україні Тобіасом Тибергом реалізацію Плану швидкого відновлення України.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, Тимошенко поінформував посла Швеції про роботу онлайн-платформи, на якій розміщується актуальна інформація про об’єкти інфраструктури, що зазнали пошкоджень унаслідок російських обстрілів.

Заступник керівника ОП наголосив, що влада прагне повернути додому тих українців, які були змушені залишити свої оселі через війну. З цією метою розроблено План швидкого відновлення (Fast Recovery Plan), який передбачає відбудову критично важливих об’єктів інфраструктури: будинків, шкіл, дитячих садків, медичних закладів, мереж електро- та водопостачання.

Читайте також: Британія зацікавлена у долученні до відбудови об’єктів Київщини - посол

Тимошенко зазначив, що розроблено також регіональні плани швидкого відновлення, які містять докладну технічну інформацію про кожен пошкоджений об’єкт у тій чи іншій області. Він ознайомив Тиберга з Планом швидкого відновлення країни.

За його словами, держави-партнери долучаються до участі у відбудові постраждалих регіонів та окремих груп інфраструктурних об’єктів. Одразу кілька країн можуть об’єднувати зусилля у відновленні одного регіону або галузі.

Зі свого боку посол Швеції наголосив на важливості швидкої відбудови зруйнованих шкіл, лікарень та житлових будинків і висловив зацікавленість регіональними планами відновлення інфраструктури.

Читайте також: На Сумщині запрацював перший відбудований міст

Як повідомлялося, План швидкого відновлення України (Fast recovery plan) передбачає оперативну відбудову об’єктів соціальної інфраструктури, зруйнованих унаслідок повномасштабного російського вторгнення, і має врахувати найкращі сучасні будівельні стандарти.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-