Допомогу від Міжнародної організації з міграції уже отримали близько 800 тисяч українців

Допомогу від Міжнародної організації з міграції уже отримали близько 800 тисяч українців

Укрінформ
Міжнародна організація з міграції уже допомогла близько 800 тисячам українців, які страждають від війни, й буде продовжувати надавати підтримку.

Про це йдеться у заяві генерального директора МОМ Антоніо Віторіно за підсумками його 4-денного візиту в Україну, передає Укрінформ.

«Міжнародна спільнота, Організація Об’єднаних Націй та українська діаспора можуть і повинні зробити більше, щоб допомогти країні відновитися та стабілізуватися… Найважливіше те, що всі заходи, допомога та підтримка мають охоплювати та розширювати можливості місцевих громад і залучати діаспору, яка є незамінною для відновлення України. Ми прагнемо підтримувати українців, які цього потребують, завдяки постійній і щедрій донорській підтримці, яку ми отримували досі, і яка, я сподіваюся, триватиме стільки, скільки буде потрібно», - заявив очільник МОМ.

Він зауважив, що хоча міжнародна підтримка зосереджена на задоволенні гуманітарних потреб, необхідно також підтримувати «стійкі засоби існування» та співпрацювати з українською владою та громадами для відновлення та сприяння стабілізації громад. Цього можна досягти, підтримуючи малі та середні підприємства, відновлюючи школи та заклади, які надають життєво важливі допоміжні послуги.

Організація, зокрема, підтримує мікробізнес, малі підприємства та стартапи грантами, навчанням і консультаційними послугами. Деяким із цих підприємств довелося переїхати через війну, інші наймають переміщених осіб, надаючи порятунок тим, хто гостро потребує доходу. Ці програми є критично важливими, оскільки, згідно з опитуваннями МОМ, майже половина внутрішньо переміщених осіб в Україні зараз не отримують доходу.

Організація продовжуватиме працювати з Урядом України та іншими партнерами, щоб допомогти створити умови, які сприятимуть безпечному поверненню додому пересілінцям.

МОМ, за словами його гендиректора, уже допомогла загалом майже 800 тисячам українців, серед іншого, речами, грошовою підтримкою та послугами охорони здоров’я.

Читайте також: У Румунії діаспора організувала зустріч-відпочинок для українських і румунських дітей

Психічне здоров’я та психосоціальна підтримка переселенців і громад, які постраждали від війни, були, зокрема, в центрі дискусій Віторіно з віце-прем’єр-міністром Іриною Верещук та міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком.

Відбулися зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. «Ми обговорили людську ціну війни та те, що Міжнародна організація з міграції може зробити далі, щоб полегшити людські страждання», - заявив Віторіно.

Він був глибоко вражений неймовірними людськими стражданнями, але також силою та стійкістю українського народу перед обличчям величезних викликів. «Їхня любов до своєї країни та відданість відбудові справді надихають. З наближенням зими багато десятків тисяч, можливо, мільйонів внутрішньо переміщених осіб потребуватимуть допомоги, щоб пережити найхолодніші місяці. Ми з ними. Ми вже нарощуємо нашу підтримку підготовки до зими, щоб допомогти людям підготуватися до того, що станеться», - йдеться у заяві.

Читайте також: У литовських школах розпочали навчання приблизно сім тисяч українських дітей

За даними МОМ, понад 5700 мирних жителів загинули і ще 8200 отримали поранення за час війни; але там визнають, що фактичні втрати, ймовірно, набагато вищі. Мільйони сімей були виселені, інфраструктура зруйнована, будинки перетворені на руїни, а основні послуги перервані. Понад 6,9 мільйона осіб є внутрішньо переміщеними, а ще понад 7 мільйонів втекли за межі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-