Генератори, котли й ноутбуки: французький Іль-де-Франс готує нові проєкти допомоги Чернігівщині

Генератори, котли й ноутбуки: французький Іль-де-Франс готує нові проєкти допомоги Чернігівщині

Укрінформ
Французький регіон Іль-де-Франс напрацьовує нові проєкти допомоги Чернігівщині - у планах французів генератори, котли та ноутбуки для шкіл.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

Під час зустрічі із заступником голови Чернігівської ОВА Дмитром Івановим посол регіону Іль-де-Франс з питань міжнародних відносин та європейських прав Регіональної ради Іль-де-Франс Жоффруа Дідьє розповів, що наступного тижня у Франції голосуватимуть за виділення додаткових 250 тисяч євро для закупівлі п’яти генераторів та двох котлів. Генератори слугуватимуть для потреб критичної інфраструктури області, а також соціальної та медичної.

Крім того, регіон передасть тисячу ноутбуків для дітей Чернігівщини та спрямує 50 тисяч євро для роботи над психологічним станом дітей та їхніх родин.

Регіон Іль-де-Франс залучатиме також для донатів різні сфери суспільства. Зокрема, французькі ліцеї допоможуть зі шкільним обладнанням. Обіцяють посприяти з транспортом для перевезення дітей. У планах — матеріальна та фінансова підтримка від французьких компаній для реконструкції інфраструктури області. Ці напрями допомоги вже підтверджені, тож над втіленням задуманих ініціатив працюватимуть наступними тижнями.

Читайте також: Чернігівщина отримає шість мостів із Франції

Заступник голови Чернігівської ОВА Дмитро Іванов повідомив, що першочерговим завданням області залишається підготовка до опалювального сезону, а відтак — якнайшвидше відновлення пошкодженого житлового фонду та критичної інфраструктури.

Обговорили сторони ще один потенційний напрям співпраці — туристичний. Оскільки ця галузь є однією з провідних у Франції, іноземні колеги можуть поділитися досвідом та реалізувати в майбутньому спільні проєкти.

Читайте також: ВООЗ доставила в Україну ще 11 авто «швидкої»

Раніше регіон Іль-де-Франс оголосив про передачу шести мостів замість зруйнованих у Чернігівській області пд час війни.

Загалом у Чернігівській області російські війська залишили після себе більше 8 тисяч зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% - це житло. Розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено більше 1100 км автомобільних доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-