Міненерго спрямувало енергокомпаніям понад 100 тонн гуманітарної допомоги

Міненерго спрямувало енергокомпаніям понад 100 тонн гуманітарної допомоги

Укрінформ
Робоча група Міністерства енергетики України розподілила понад 100 тонн різноманітного енергетичного обладнання, техніки та матеріалів.

Як передає Укрінформ, про це повідомило

Міненерго за підсумками засідання робочої групи з питань організації гуманітарної допомоги енергетичному сектору.

"Зокрема, 73 генератори, доставлені з Великої Британії, і близько 80 тонн обладнання та матеріалів, які надали Ірландія, Естонія, Німеччина, Франція, Норвегія, Швейцарія, Австрія, було розподілено відповідно до потреб між низкою енергетичних підприємств із регіонів, що найбільше постраждали від російської збройної агресії", - йдеться у повідомленні.

У Міненерго заявили, що дуже цінують допомогу міжнародних партнерів і розраховують на подальшу підтримку.

Читайте також: На відновлення енергетики після масованих обстрілів Україні треба близько €300 мільйонів

«Водночас після сьогоднішнього, наймасованішого з початку війни ракетного обстрілу енергетичної інфраструктури потреби України в обладнанні та матеріалах зростуть у рази. Ми розраховуємо на підтримку наших партнерів і друзів та допомогу в отриманні техніки і запчастин, які критично необхідні для оперативного відновлення енергопостачання нашим громадянам», - наголосив голова робочої групи, заступник міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Фарід Сафаров.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада Україна зазнала масованої ракетної атаки рф. Загалом російською армією були випущені близько 100 ракет. За даними заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, внаслідок ракетної атаки постраждали 15 енергооб’єктів, від електропостачання відключено понад 7 млн абонентів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-