Саксонія зібрала допомогу Україні

Саксонія зібрала допомогу Україні

Укрінформ
Східнонімецька федеральна земля Саксонія зібрала зимову допомогу для кількох українських міст.

Про це повідомляє уряд Саксонії, передає Укрінформ.

«Земля Саксонія підтримує людей у ​​восьми містах України доставкою гуманітарної допомоги… загальною вартістю близько 280 тисяч євро», - йдеться у пресрелізі.

Допомога включає перев'язувальний матеріал на 10 тисяч євро для кожного міста-партнера, ліки на 5 тисяч євро та 10 електрогенераторів з каністрами з бензином. До Вишгорода уже вирушив мікроавтобус, завантажений консервами, електрогенераторами та медикаментами.

Зимові поставки для столиці Києва, міст Обухів, Галич, Ірпінь, Золотоноша, Турка, Володимир та Вишгород мають прийти в Україну вчасно до різдвяного сезону. У семи з восьми міст вже є міста-побратими в Саксонії. Їхні представники були присутні при погодженні поставок допомоги.

Прем’єр-міністр землі Міхаель Кречмер особисто взяв участь у відправленні вантажу 21 грудня. «Завдяки великій прихильності багатьох партнерів, таких як муніципалітети Саксонії, Німецький Червоний Хрест, Асоціація міст і муніципалітетів Саксонії або транспортної компанії Sachsenland Transport & Logistik GmbH Dresden, стало можливим разом забезпечити цю важливу зимову допомогу. Саксонія залишається солідарною з Україною, яка вкрай потребує підтримки через нещадну загарбницьку війну росії, особливо зараз у холодні місяці. У цей час важливо допомагати і проявляти відношення», - сказав прем'єр. Водночас журналістам Кречмер, відомий як досить проросійський політик-консерватор також заявив про необхідність завершувати війну політичними методами.

Читайте також: Ісландія передала зимовий одяг для ЗСУ

Як повідомлялося, раніше Саксонія та польський партнер, Нижньосілезьке воєводство, запустили спільний транспорт допомоги для Дніпропетровської області. Серед іншого було передано 300 спальних мішків, 280 комплектів термобілизни та понад 400 аптечок, а також кілька піддонів консервів і готових страв тривалого зберігання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-