Президент обговорив відбудову України з амбасадорами United24 Світоліною та Хазанавічусом

Президент обговорив відбудову України з амбасадорами United24 Світоліною та Хазанавічусом

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з амбасадорами платформи United24 українською тенісисткою Еліною Світоліною та французьким кінорежисером Мішелем Хазанавічусом напрям «Відбудова України».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Глави держави. 

Французький кінорежисер Мішель Хазанавічус долучився до команди амбасадорів фандрейзингової платформи United24, заснованої Президентом Володимиром Зеленським. Разом з українською тенісисткою Еліною Світоліною кінорежисер опікуватиметься напрямом «Відбудова України», - ідеться у повідомленні.

Під час зустрічі в Офісі Президента у вівторок 7 лютого Зеленський привітав кінорежисера в команді United24 та подякував амбасадорам за допомогу українцям у важкі часи.

Дякую вам обом за проєкти, які вже були реалізовані, та за готовність підтримувати напрям «Відбудова України». Я знаю, що ви вже багато зробили. Повернути українцям житло – важлива й дуже потрібна місія», – зазначив Глава держави.

Читайте також: Через платформу United24 вже зібрали майже $279 мільйонів

Амбасадори поінформували Зеленського про відвідання Бучі та Ірпеня на Київщині, які зазнали масштабних руйнувань унаслідок російської агресії. Світоліна та Хазанавічус поспілкувалися з жителями житлових будинків, над відновленням яких вони взяли патронат.

«Ми були сьогодні в Ірпені та Бучі. Ми пройшлися вулицями й побачили, що сталося з цими містами, з людьми, які живуть там. Емоційно це було дуже важко», – сказала Світоліна.

Титулована тенісистка також поділилася враженнями після візиту до пологового будинку, у якому встановили генератор, придбаний у межах кампанії #LightUpUkraine.

Хазанавічус зазначив, що в Ірпені та Бучі він побачив реальну картину страшних подій, які тут відбулися. Але водночас надихнувся стійкістю українців.

«Я мав змогу подивитися їм у вічі – вони випромінюють міць і сміливість», – додав кінорежисер.

Хазанавічус та Світоліна підтримуватимуть збір коштів на відновлення двох багатоквартирних будинків в Ірпені. Режисер зробив перший внесок на відбудову зруйнованої російськими загарбниками багатоповерхівки на вулиці Давидчука, 42. Світоліна збиратиме кошти на відновлення житлового комплексу на вулиці Київській, 53.

Читайте також: Кантрі-музикант Бред Пейслі долучився до команди амбасадорів UNITED24

У грудні 2022 року Хазанавічус організував благодійний аукціон, лоти для якого надали відомі представники кіноіндустрії: Том Генкс, Катрін Денев, Ален Делон, Наталі Портман, а також один з учасників легендарного французького електронного дуету Daft Punk Тома Бангальтер. Частину зібраних коштів лауреат «Оскара» пожертвував через United24 на відновлення будинку.

У межах першого проєкту United24 «Відбудова України» відновлять 18 будинків у Київській області: в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, а також у селах Бузова та Мила Дмитрівської територіальної громади. Завдяки цьому додому зможуть повернутися понад 4 тисяч українців.

Читайте також: Для платформи United24 запустять новий сайт

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня 2022 року Зеленський оголосив про запуск глобальної ініціативи United24, першою складової якої стала онлайн-платформа для збору коштів на підтримку України. За даними Міністерства цифрової трансформації, станом на кінець січня до United24 долучилися люди зі 110 країн.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-