На Миколаївщині оновлюють електромережі, пошкоджені після підриву Каховської ГЕС

На Миколаївщині оновлюють електромережі, пошкоджені після підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
На Миколаївщині за підтримки міжнародних партнерів проводиться масштабне оновлення електромереж, пошкоджених внаслідок підтоплення після підриву греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомляє АТ "Миколаївобленерго" у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Працюємо над покращенням якості та надійності – Миколаївобленерго проводить масштабне оновлення мереж, що постраждали внаслідок підтоплення після підриву греблі Каховської ГЕС", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через підрив греблі Каховської ГЕС було затоплено понад 80 населених пунктів переважно Херсонської області, але на Миколаївщині також відрізаними від електропостачання опинилися понад дві тисячі домоволодінь у 18 селах та містах.

"Щойно спав рівень води (а подекуди він сягав 6 метрів!), енергетики максимально оперативно відновлювали електроживлення підтоплених територій. Зажививши, подекуди за тимчасовими схемами, споживачів, ми змогли провести ревізію власного постраждалого майна. Ситуація була вкрай складною. Постраждали велика кількість трансформаторів та десятки кілометрів ЛЕП", - додали в Обленерго.

Читайте також: Фонд підтримки енергетики України за два роки зібрав понад410 мільйонів

У відомстві наголошують, що провести комплексне оновлення мереж після підтоплення без підтримки американського народу було б проблематично. Тож технічна допомога від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) стала вкрай важливою. Надані матеріали активно йдуть «в роботу», аби ми й надалі можна було забезпечувати якісний та надійний розподіл електричної енергії.

Як повідомлялося, 10 квітня 2024 року на Миколаївщині сталося масштабне аварійне відключення електроенергії. Без світла залишилися абоненти в усіх районах міста Миколаєва та ще понад 170 населених пунктів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-