Австрія надасть ще €5 мільйонів на відновлення енергетичної інфраструктури України

Австрія надасть ще €5 мільйонів на відновлення енергетичної інфраструктури України

Укрінформ
Федеральний уряд Австрії виділить 5 млн євро у Фонд енергетичної підтримки України з метою відновлення пошкодженої російськими ударами української енергетичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ із посиланням на АРА, про це повідомили у понеділок у федеральному Міністерстві Австрії з питань захисту клімату, довкілля, енергетики, мобільності, інновацій та технологій.

"На засіданні Ради міністрів у середу федеральний уряд виділить 5 млн євро допомоги Фонду енергетичної підтримки України. Гроші будуть використані для відновлення енергетичної інфраструктури України, яка була серйозно пошкоджена після більш ніж двох років війни", - йдеться у повідомленні.

Кошти надійдуть з бюджету Міністерства з питань захисту клімату, довкілля, енергетики, мобільності, інновацій та технологій Австрії. Вони будуть розподілені через Енергетичне співтовариство на закупівлю терміново необхідних запчастин, генераторів та ремонт ліній електропередач в Україні.

"Як нейтральна країна, Австрія також зобов'язана стояти на боці людяності в цій війні", - заявила очільниця австрійського енергетичного відомства Леоноре Ґевесслер.

За її словами, виділені кошти покликані "хоча б трохи спростити" відновлення зруйнованої української інфраструктури.

Посол України в Австрії Василь Химинець подякував австрійському уряду за "потужний сигнал солідарності". "На тлі зусиль Росії, спрямованих на знищення енергетичної інфраструктури в Україні за допомогою авіаударів та артилерійських обстрілів, ця фінансова допомога від федерального уряду є надзвичайно важливою для відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури та забезпечення населення України електроенергією", - заявив Химинець. .

Як повідомляв Укрінформ, 16 грудня 2022 віцеканцлер Австрії (від партії "Зелені") Вернер Коглер заявив, що Австрія виділяє 5 млн євро у Фонд енергетичної підтримки України, який створений при Секретаріаті Енергетичного співтовариства з метою акумулювання коштів донорів на закупівлю необхідного обладнання для українських енергетичних компаній.

Читайте також: Відновлення енергосектору: Галущенко розповів послу Норвегії про потреби України

1 лютого 2023 року міністр із питань клімату, навколишнього середовища, енергетики, мобільності, інновацій та технологій Австрії (від партії "Зелені") Леоноре Ґевесслер, яка перебувала разом з президентом Австрії з візитом в Україні, повідомила, що Австрія виділить іще 5 млн євро у Фонд енергетичної підтримки України.

Водночас безпосередня передача коштів Фонду енергетичної підтримки України затягнулася на місяці, зокрема, через неузгодженість між партнерами по урядовій коаліції в Австрії – "Австрійською народною партією" та "Зеленими". Офіційна церемонія передачі коштів Енергетичному співтовариству, яке опікується Фондом, відбулася лише 25 травня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-