Зеленський: Уже цього року Україна може отримати €1,7 мільярда прибутків від заморожених активів РФ

Зеленський: Уже цього року Україна може отримати €1,7 мільярда прибутків від заморожених активів РФ

Укрінформ
Цього року Україна може отримати 1 мільярд 700 мільйонів євро від прибутків від заморожених російських активів.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у Брюсселі під час пресконференції з Прем’єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми обговорили, що цього року Україна може отримати 1 мільярд 700 мільйонів євро від прибутків від заморожених російських активів. Також є рішення для відбудови — Бельгія виділятиме кошти для відбудови Чернігівщини. Також працюємо над тим, щоб в Україні відкрився офіс Бельгійського державного агентства з питань розвитку», - розповів Зеленський.

Крім того, зауважив глава держави, підписана сьогодні двостороння Угода про співробітництво у сфері безпеки та довгострокової підтримки передбачає військову допомогу щонайменше 977 млн євро цього року.

«Їх буде спрямовано на цілком конкретний захист життя людей від російського терору. Так само на зміцнення безпеки наших народів буде направлена і наша співпраця у розвитку оборонної промисловості, і це теж зафіксовано в угоді», - відзначив Президент.

За його словами, Україна також буде дуже вдячна, якщо європейські партнери приймуть новий санкційний пакет проти агресії Росії.

Читайте також: У Литві закликали ЄС швидше розв'язати питання передачі активів РФ на потреби України

Як повідомляв Укрінформ, російські активи наразі заморожені центральними депозитаріями цінних паперів ЄС, головним чином бельгійською Euroclear.

Відповідно до пропозиції Єврокомісії, 90% прибутку від активів РФ буде спрямовано через фонд European Peace Facility на закупівлю зброї для України. Решта піде на відновлення та реконструкцію.

Україна також отримає податок, який бельгійський уряд нараховує на прибуток.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-