Конференція з відновлення України в Берліні збере понад 2000 учасників із більш як 60 країн

Конференція з відновлення України в Берліні збере понад 2000 учасників із більш як 60 країн

Укрінформ
Участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), яка проходитиме у Берліні 11-12 червня, візьмуть понад 2 000 осіб із більш як 60 країн.

Про це повідомляється у пресрелізі на сайті Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини, передає Укрінформ.

«Разом із численними партнерами з політики, бізнесу, громадянського суспільства та муніципалітетів ми хочемо використати Конференцію з відновлення України, щоб зробити все можливе для підтримки України на шляху реформ та відновлення. Наше спільне послання зрозуміле: ми твердо стоїмо на боці України та підтримуємо її всіма силами - доти, доки їй потрібна наша підтримка», - наголосила глава Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Міністерка економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце зазначила, що навіть у нинішній воєнний час Україні необхідно постійно відновлювати будівлі, водогони, лікарні й електромережі. «Здаватися - не варіант. Люди хочуть і далі жити у своїй країні, а для цього їм потрібні електрика, вода і дах над головою. Конференція з відновлення в Берліні - це потужний сигнал солідарності. Партнери з усього світу об'єднують зусилля, щоб підтримати відновлення України», - сказала Шульце.

Вона додала, що це завдання занадто велике, щоб його могли вирішити тільки уряди, тому на конференцію запрошені компанії, громадянське суспільство і муніципалітети.

Читайте також: Японія на полях конференції у Берліні проведе зустріч щодо підтримки відновлення України

Як зазначається у пресрелізі, зібравши понад 2 000 учасників, які представляють політику, бізнес, громадянське суспільство та муніципалітети, URC2024 покликана сприяти укладенню довгострокових угод та реалізації міжнародних ініціатив у таких галузях, як розвиток бізнесу та підготовка кваліфікованих робітників.

У заході візьмуть участь, зокрема, понад 600 представників українських, німецьких і міжнародних компаній із таких галузей, як енергетика, охорона здоров'я, логістика та озброєння, а також представники муніципалітетів і громадянського суспільства представлять свою роботу в рамках URC-2024.

Також конференція знаменує собою запуск нової ініціативи для кваліфікованих працівників, альянсу для малих і середніх підприємств, а також інших угод про співпрацю.

Наголошується, що вперше на Конференції з відновлення України, Німеччина як співорганізатор зробить акцент на соціальному відновленні у таких сферах, як освіта, охорона здоров'я, громадський сектор, а також на відновленні громад і регіонів.

Читайте також: Молдова готова бути стратегічним хабом у процесі відновлення України - Санду

«Для забезпечення якнайшвидшого вступу України до ЄС акцент також робиться на необхідних реформах в Україні. У межах близько 30 панелей учасники розглянуть цей широкий спектр тем під гаслом «Об'єднані у захисті. Об'єднані у відновленні. Сильніші разом», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Конференція з відновлення України в Берліні - це третя конференція з відновлення, що проводиться з початку повномасштабної агресивної війни Росії проти України.

У липні 2022 року в Лугано (Швейцарія) учасники конференції узгодили головні принципи відбудови України: процес відбудови має орієнтуватися на реформи, бути прозорим, демократичним і стійким.

Читайте також: У Києві презентували програму з відновлення України для молоді ВідНОВА:UA

Конференція з відновлення України, яка відбулася в Лондоні 2023 року, була присвячена мобілізації приватного сектору.

У 2025 році конференцію з відновлення спільно з Україною проведе Італія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-