Італія надасть Україні €140 мільйонів для відновлення інфраструктури

Італія надасть Україні €140 мільйонів для відновлення інфраструктури

Укрінформ
Уряд Італії готує пакет економічної допомоги Україні для відновлення інфраструктури на суму 140 мільйонів євро.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр - міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні на Конференції з відновлення України в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд Італії прийняв рішення надати (Україні – ред.) новий пакет, 140 мільйонів євро, на відновлення інфраструктури – залізниці, сільського господарства, сфери охорони здоров’я, розмінування й інше», - сказав Таяні.

Він додав, що на конференції в Берліні планується підписати меморандуми між українською та італійською сторонами стосовно згаданих сфер та зауважив, що уряд Італії заохочує італійські компанії долучатись до відбудови України.

«Наші компанії готові інвестувати в Україну і тут (на конференції – ред.) є велика делегація італійського бізнесу… Ми готові бути рівноправним партнером України і прагнемо, щоб Україна стала рівноправним партнером Європейського Союзу й частиною внутрішнього ринку ЄС», - зазначив топдипломат.

Окремо Таяні відмітив участь Італії у відбудові культурних об’єктів в Україні.

«Для Італії дуже важливо відбудувати (Спасо-Преображенський кафедральний – ред.) собор в Одесі, тому що він є спадщиною ЮНЕСКО. Для нас важливо підтримати відбудову української культурної спадщини, бо Україна є частиною Європи», - підкреслив він.

Читайте також: Італія надасть Україні новий пакет військової допомоги з ППО - глава МЗС

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз знайшов правовий шлях для того, щоб передати Україні надходження від заблокованих російських фінансових активів, тож перші перерахування в обсязі 1,5 мільярда євро з цих надходжень Україна зможе отримати вже у липні поточного року.

Фото: twitter.com/antonio_tajani

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-