Європейський інвестбанк дає Україні €100 мільйонів на відновлення соціальної інфраструктури

Європейський інвестбанк дає Україні €100 мільйонів на відновлення соціальної інфраструктури

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк надасть Україні 100 млн євро на відновлення та модернізацію соціальної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"11 червня 2024 року в рамках проведення Конференції з відновлення України було укладено Фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком за проєктом «Програма з відновлення ІІІ» (Recovery III)", - йдеться у повідомленні.

Проєкт спрямований на відновлення та модернізацію основних соціальних послуг у таких сферах як освіта, охорона здоров’я, житло для внутрішньо-переміщених осіб, соціальний захист, а також відновлення та модернізацію критичної інфраструктури на територіях, які зазнали руйнувань, і у регіонах, які прийняли найбільшу кількість ВПО.

Читайте також: 100 мільйонів на компенсації за знищене житло: Україна підписала угоду з європейським банком

“Європейський інвестиційний банк відіграє важливу роль як фінансовий партнер України у реалізації низки проєктів у багатьох секторах економіки. У цей складний для нашої країни час, сталий економічний розвиток разом з забезпеченням основних потреб громадян та поверненням українців додому, неможливі без ефективно функціонуючих ключових об’єктів критичної та соціальної інфраструктур”, — зазначила заступник міністра фінансів Ольга Зикова.

Читайте також: Жолнович розповіла на конференції у Берліні про соціальні ініціативи в Україні

У Мінфіні інформують, що обсяг портфеля спільних проєктів у державному та приватному секторі є найбільшим за всі роки співпраці України з Банком - понад 7 млрд євро, а з початку повномасштабної війни обсяг наданих інвестицій ЄІБ – більше 2 млрд євро. Інвестиційна вибірка у 2023 році стала найбільшою за роки співпраці з ЄІБ.

Як повідомлялось, ЄІБ надасть до 30 млн євро на підтримку українського малого та середнього бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-