Німеччина цьогоріч надасть €20 мільйонів на розмінування в Україні

Німеччина цьогоріч надасть €20 мільйонів на розмінування в Україні

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Німеччини виділить у цьому році 20 млн євро на проєкти гуманітарного розмінування в Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив державний міністр федерального міністерства закордонних справ ФРН Тобіас Лінднер під час панельної дискусії на тему гуманітарного розмінування на Конференції з відновлення України у середу в Берліні.

"Сьогодні я радий оголосити, що на цей рік, 2024 рік, міністерство закордонних справ Німеччини виділить 20 млн євро на гуманітарну протимінну діяльність в Україні", - сказав він.

За словами Лінднера, сім проєктів із міжнародними партнерами наразі перебувають на різних стадіях планування та реалізації. "Деякі з цих проєктів продовжаться і наступного року, на них вже виділено понад 4 млн євро на наступний рік", - додав держміністр.

Він повідомив, що протягом останніх кількох місяців німецькі та українські фахівці займалися визначенням спільних пріоритетів та інтересів у спільній діяльності з гуманітарного розмінування в Україні.

Читайте також: Євросоюз передав Україні три сучасні системи для розмінування MV-10

"Саме зараз у нас є імпульс для того, щоб закласти основи для довготривалої, результативної і сталої гуманітарної протимінної діяльності в Україні", - наголосив Лінднер.

За його словами, важливо забезпечити сталу та багаторівневу фінансову підтримку гуманітарної протимінної діяльності в Україні – як з боку міжнародної спільноти, так і через інвестиції приватного сектору та інноваційні підходи до фінансування.

"Ми зобов'язуємося виділяти щонайменше 10% нашої підтримки на протимінну діяльність в Україні протягом наступних двох років", - заявив державний міністр федерального міністерства закордонних справ ФРН.

Як повідомляв Укрінформ, на полях Конференції з відновлення України цього тижня в Берліні буде підписано декларацію про наміри збільшити фінансування "Центру інтегрованого реагування для України" до 75 млн євро.

Фото: Держспецтрансслужба 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-