Жителі Миколаївщини отримали понад ₴1,1 мільярда компенсації за пошкоджене або знищене житло

Жителі Миколаївщини отримали понад ₴1,1 мільярда компенсації за пошкоджене або знищене житло

Укрінформ
Жителі Миколаївщини за програмою єВідновлення отримали компенсацію на загальну суму понад 330 млн грн за пошкоджене внаслідок російських обстрілів майно, ще майже 800 млн грн виплачено за повністю знищене житло.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОВА, передає Укрінформ.

«З початку дії програми єВідновлення отримано 6897 заяв. Комісія вже затвердила надання компенсації на суму понад 428,9 млн грн для 4100 заявників. 3765 власникам житла вже виплачено перший платіж на понад 326,3 млн грн 40 власників отримали другий платіж на 4,4 млн грн (ремонт категорії Б, максимальна сума компенсації по якому становить 500 тис. грн, перший платіж нараховується у сумі 70%, а другий платіж – 30 %, після використання першого платежу)», - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що за постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2023 № 600 «Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об‘єкти нерухомого майна» загальна кількість заяв на купівлю житла в компенсацію за знищене становить 1140.

Читайте також: єВідновлення: понад 19 тисяч жителів Харківщини отримали компенсації на ремонт житла

Після розгляду комісією заявок, 606 власників отримали компенсацію у вигляді сертифікатів на покупку житла на загальну суму понад 784,6 млн грн. Восьмеро громадян отримали грошову компенсацію для будівництва житла замість зруйнованого на 11,3 млн грн.

Як повідомлялося, вартість одного сертифікату на придбання нового житла за програмою єВідновлення у Баштанському районі Миколаївщини становить від 600 тис. грн до 2,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-