Інтерес до відбудови України виявили 23 іспанські фірми

Інтерес до відбудови України виявили 23 іспанські фірми

Укрінформ
Інтерес до участі в реконструкції та відновленні України виявили 23 іспанські фірми. Сфери співпраці визначать уряди обох країн під час візиту міністра економіки Іспанії Карлоса Куерпо до України.

Про це Куерпо повідомив у інтерв’ю «NV», передає Укрінформ.

«Головна мета мого візиту - продовжити зміцнення співпраці шляхом зустрічей з українською владою та залучення іспанських фірм, які виявили великий інтерес до участі в реконструкції та відновленні України. Тож ми разом з вашою владою визначаємо сфери можливостей і залучаємо 23 іспанські фірми до роботи у стратегічних галузях», - сказав міністр.

Він додав, що іспанська сторона бачить багато сфер для співпраці приватного сектору, таких як залізниця, енергетика, сільське господарство, охорона здоров’я, кібербезпека.

«У четвер (27 червня – ред.) ми також проведемо двосторонню бізнес-зустріч на високому рівні з метою досягнення вже конкретних домовленостей», - поінформував Куерпо.

За його словами, попри розпал військового конфлікту, спостерігається високий рівень зацікавленості приватного сектору в участі у відновленні України.

Читайте також: Іспанія відправила Україні другу партію ракет для Patriot - ЗМІ

«Навіть зараз, коли конфлікт затягується, багато іспанських компаній готові продовжувати робити свій внесок і співпрацювати, навіть беручи на себе певний елемент ризику. Це пов’язано з тим, що відбудова необхідна зараз, навіть в умовах війни, що триває, тому приватний сектор готовий робити ці додаткові кроки, щоб також докласти свої зусилля і реалізувати проєкти», - запевнив міністр економіки Іспанії.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час виступу на Глобальному саміті миру запевнив, що Іспанія продовжуватиме свою підтримку України в її боротьбі проти путінської агресії стільки, скільки буде необхідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-