Литва виділила €1 мільйон на відновлення «Охматдиту»

Литва виділила €1 мільйон на відновлення «Охматдиту»

Укрінформ
Уряд Литви в середу оголосив про виділення одного мільйона євро на відновлення київської дитячої лікарні «Охматдит», зруйнованої унаслідок російського ракетного удару 8 липня.

Про це повідомила міністр фінансів Гінтаре Скайсте на засіданні уряду, передає Укрінформ із посиланням на LRT.

«Ми отримали прохання про допомогу у відновленні лікарні, яка зазнала обстрілу в Україні, та пропонуємо виділити 1 мільйон євро для допомоги жителям України, які постраждали від військової агресії Російської Федерації. Ми хочемо допомогти Україні якнайшвидше відновити зруйновану інфраструктуру. Ми запрошуємо інші країни приєднатися до нас», - сказала Скайсте.

Прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте у соцмережі Х підтвердила, що уряд Литви «щойно виділив 1 млн євро на підтримку відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві та інших медичних закладів, які по-варварський й умисно обстріляла Росія».

За її словами, єдиний спосіб зупинити державу-терориста – це збільшити підтримку задля перемоги України.

Читайте також: Не лише удар по лікарні «Охматдит»: воєнні злочини росіян проти українських дітей

«Єдиний справедливий спосіб підтримати відновлення України – це змусити агресора заплатити», – додала вона.

Дитяча лікарня в Києві була однією з цілей, уражених шквалом ракет, випущених російськими військами містами України в понеділок.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 8 липня російські війська завдали по Україні масованого ракетного удару. У Києві внаслідок ворожої атаки зафіксовані пошкодження в семи районах, загинули 33 людини. Зокрема, у Шевченківському зруйновані два поверхи корпусу дитячої лікарні «Охматдит» та під’їзд житлової багатоповерхівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-